yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kaynağıdır "Zırh" adı verilen, iki elle kullanılan bir bıçakla kesilir. Satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşidi. Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran farkı ve en belirgin özelliği kullanılan ettir. Et, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölgelerin  yaylalarında yetiştirilmiş, en az bir yaşındaki erkek koyundan elde edilen etle  yapılır. Etin, yağı, siniri, damar ve zarları alınır. Ayıklanan et parçaları halinde bir gün dinlendirilir. Üretim tekniği ve ustalık da ürüne önemli ölçüde farklılık katar. Karışım hazırlanırken kırmızı pul biber, kuyruk yağı kullanılır. Adana Kebabı'nın servisi, tamamlayıcı unsurlar olan yeşillik, sumaklı soğan salatası ile sunulur. Adana Kebabı dana eti ile yapılmaz. Çünkü güzel olmaz. Sadece kuzu etinden yapalım. Kuzu kuyruk yağı, ve tuz ile yapılır. Mevsiminde ise pul biber elde edilen ve yörede kök biber denilen kırmızı biber, taze olarak minik minik küpler halinde doğranıp ekleyelim. Acı biber salçası da isteğe göre koya bilirsiniz. Bunların dışında hiçbir baharat konulmaz. Hazırlanan etler ıslatılan yassı ve uzun şislere takılır.
Adana Kebabı

Bu esnada el, hafifçe ıslatılır, bastırılıp sıvazlayalım. Düzgün bir şekil verelim ve şişe yapıştıralım. Su sonra 1 saat kadar şişte dinlendirelim.Bu tarifi evde kolayca yaparak fırında pisirebiliriz. 
Adana dışında pilav ile yapılan servisler, Adanalılar tarafından makbul karşılanmaz. Adana kebabı geleneksel bir lezzettir.Çocuklar içinde çok sağlıklıdır.

Adana kebabının malzemeleri:
  • İki tane salçalık biber
  • Bir tatlı kaşığı silme tuz
  • Bir yemek kaşığı acı biber salçası 
  • Kuzu kuyruk yağı  ( etle birlikte kıyılır)
  • İsteğe göre bir çay kaşığı acı toz biber 
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı kıyılmış maydanoz ( adana kebabına maydanoz katmayanlar var.)
  • Yassı şişler
Adana kebabının tarifi:

Adana kebabı alevsiz, durgun, korlu meşe  kömürü ateşinde pişirelim. Pişirme derecesi etin kırmızıdan koyu kahverengiye dönmesine  kadar devam edelim. Pişirme sırasında şişleri sık sık çevire çevire pişirelim. Kebabın yağı pide ekmeklerine alalım. Çünkü bu işlem yapılmazsa yağ ataşe düşer ve düşerek alevlenir ve Adana kebabımızın kalitesinin bozulmasına neden olur ve lezzeti güzel olur.

Afiyet olsun..

Yayınlanma Tarihi : 18.11.2015 10:26:02

Adana Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Adana Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018