yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılması ve kişiye verdiği lezzet, kişileri oldukça etkilemektedir. Bursa'ya özgü olan etli kereviz yemeği herkes tarafından yapılamayan bir yemektir. Son derece zor yapılışı ve aynı zamanda içerisinde kullanılan malzeme çeşitliliğinin fazla olması nedeni ile insanlar bu yemekten uzak durmaktadır. Fakat bu tarifimizde oldukça kolay bir şekilde sadece bazı malzemelerin hazırlanması ve küçük uğraşlar sonrasında bu mükemmel yemeği sizlerde ister aileniz için ister misafirleriniz için yaparak onları kolayca büyüleyebilirsiniz. etli kereviz yemeği aslında herkes tarafından yapılabilen bir yemektir. Fakat belirtmek isterim ki yapılan etli kereviz yemeği hiçbir zaman Bursa' dan daha güzel yapılamamaktadır. Bazen etli kereviz yemeğinde kıvamın tutturulamaması ya da etin tam olarak pişirilememesi nedeni ile lezzeti ortaya çıkmamaktadır. Fakat artık sizler de Bursa'ya özgü olan etli kereviz yemeğini Bursa'da yapılan etli kerevizden farksız yapabilirsiniz. Bunun için vereceğim malzemeleri tam oranında ayarlayarak yapabilirsiniz. Şimdi Etli kereviz yemeği için gerekli olan malzemelerden bahsederek yapılışına geçebiliriz.

Malzemeler:
  • Beş adet orta boy kereviz,
  • Yarım kilo kuşbaşı et,
  • İki kilo kuru soğan,
  • Bir adet havuç,
  • Bir kilogram patates,
  • Üç Adet orta boy sivri biber,
  • Bir miktar sıvı yağı ya da tere yağı,
  • Bir yemek kaşığı salça,
  • Yarım limon ya da bir yemek kaşığı limon suyu,
  • Bir tatlı kaşığı pul biber ve bir çay kaşığı karabiber
  • İki su bardağı et suyu,
  • İki diş ya da istenilen miktarda sarımsak,
  • Birkaç dal maydanoz,
  • Son olarak yüz gram kaşar rendesi
Yapılışı:
Adım 1: Etli kereviz yemeğinin yapılışında ilk aşama yıkanabilen sebzelerin tümünün temiz bir şekilde yıkanmasıdır
Bursa Usulü Etli Kereviz

Bu durum hijyen açısından çok önemlidir. Öncelikle kerevizlerin tümünü soyarak ortadan ikiye bölünür. Bölünen kerevizlerin içlerini temiz bir şekilde oyunuz. Burada bir süre sonra kerevizler kararacaktır. Bu durumun önüne geçmek için limonlu suyun içerisine atabilirsiniz. 
Adım 2: Kerevizlerin içerisinde çıkan parçaları küçük küçük tanecikler şeklinde doğrayın. Ardından havuçları ve patatesleri de temiz bir şekilde yıkayıp soyarak aynı şekilde doğrayın ve ayrı ayrı kaplarda muhafaza edin. 
Adım 3: Üçüncü adımımızda sıra etlerde yapılacak işlemlerdedir. Bu aşamada bir tava içerisine bir miktar yağ koyarak yağı iyice kızdırın. Yağ tam olarak kızdıktan sonra içerisine kuşbaşı etleri atın ve kavurmaya başlayın. Bir süre sonra etler suyunu bırakacaktır. Daha sonra ise etlerin tekrar suyunu çektiğini göreceksiniz. Bu aşamada içerisine havuç ve soğanları ilave ederek bol bol karıştırın ve kavurmaya devam edin.
Adım 4: Bu aşamada kavrulmaya devam eden et ve havuçlar içerisine sarımsakları ince ince kıyarak ilave edin. Aynı zamanda karıştırarak domatesleri biberleri de ekledikten sonra bir süre karıştırdıktan sonra üzerine malzemelerde bahsettiğimiz kadar salça ekleyin. Ardından tuzu ve iki bardak sıcak suyu ekleyin ve pişirmeye devam edin. 
Adım 5: Artık yemeğimizin pişmesine az kaldı kerevizleri ve patatesleri kızartın. Bu aşamada ise tüm malzemeleri karıştırın ve maydanozu ilave edin. Daha sonra ise kaşar rendesini ekleyerek afiyetle servis edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:25:27

Bursa Usulü Etli Kereviz Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bursa Usulü Etli Kereviz"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Eskişehir Ciğer Yahnisi

Eskişehir Ciğer Yahnisi, Eskişehir'in yöresel mutfağından sizler için hazırladığım ciğer yahnisi tarifini gururla sunuyorum. Sakatat grubu bir çok kişinin damak zevkine hitap etmez. Aslında alışmışlığın getirdiği sonuçlar, hepimiz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018