yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Edirne Usulü Ciğer Sarma

Edirne usulü ciğer sarması, Trakya mutfağının en güzel yemeklerindendir.Eski zamanlarda hıdrellez zamanlarında yapılırdı.Eskiden insanlar gösteriş yapmak ve varlıklı olduklarını göstermek için ciğer sarması yapar ve komşularına dağıtırlardı.

Malzemeler:
  • 1.5kg. kuzu ciğeri
  • 6 adet kuzu gömleği
  • 2 demet taze soğan
  • 2 tutam nane
  • 2 tutam dereotu
  • 2 paket dolmalık fıstık
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 tatlı kaşığı yenibahar
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber 
Yapılışı:

Kuzu gömlekleri iyice sıcak suda bekletilir.Daha sonra pirinç ıslatılır. Kuzu ciğeri küp küp doğranır ve yağsız bir teflon tavada kavrulur. 2 buçuk demet taze soğan ufak ufak doğranır ve fıstıklarla birlikte kavrulmaya devam eden ciğerlere ilave edilir.
Edirne Usulü Ciğer Sarma

Daha sonra pirinçler süzülür ve ciğerlere eklenir. 1 silme tatlı kaşığı yenibahar, arzuya göre tuz serpilir ve 2 su bardağı sıcak su ilave edilir.Pilav suyunu çekene kadar pişirilir. Nane ve dereotu küçük küçük doğranır ve  demlenen pilava ilave edilir,bol karabiber eklenir ve pilavla  harmanlanır. Açılmaları için sıcak suda beklettiğimiz  kuzu gömlekleri suyun içerisinden alınır.Her gömlek bir tabak içerisine  yerleştirilir ve içi ciğerli pilav ile doldurulur.Tabak dışarısında kalan kenarlar kapatılır ve ters çevrilerek yağlanmış bir tepsiye yerleştirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Ve 200 derecede ki fırında kızarana kadar pişirilir.Ciğer Sarma şuan servise hazırdır.

Afiyet olsun..

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 16:53:34

Edirne Usulü Ciğer Sarma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Edirne Usulü Ciğer Sarma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018