yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hatay Usulü Tava Katmeri

Hatay Usulü Tava Katmeri, Katmer günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu bir yemek türüdür. Genellikle Hatay lezzeti olan katmer günümüzde her şehire yayılarak yapılmaktadır. Tava katmeri genellikle sabah kahvaltılarında, beş çaylarının yanında, akşam yemeklerinde yapılarak yenilmektedir. Yemek yanına yapılan ve doyurucu olan bu ekmek türü hem pratik hem de lezzetli olmaktadır. Özellikle dışarıdan ekmek almak istemeyen kişilere oldukça güzel bir tarif olmaktadır. Ayrıca hemen hemen herkesin yapabileceği bir şey olup korkulmadan yapılabilir.  Özellikle damak tadına düşkün olanlar için oldukça güzel olup tavsiye edilmektedir. Yağlı ve kalorili olduğundan pek çok kişi tercih etmese de yapılınca istem dışı tüketilmektedir.

Hatay usulü tava katmeri malzemeler:

  • 1 adet hazır yufka
  • 75 gram taze kaymak
  • 4 kaşık toz şeker
  • 6 kaşık ezilmiş Antep fıstığı
  • Kızartmak için 4 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
İlk olarak hazır alınan yufkayı düz bir zemin üzerine düzgün bir şekilde serelim.
Hatay Usulü Tava Katmeri

Yufkanın hemen hemen her yerine gelecek şekilde kaymağımızı sürelim. Daha sonra kaymağımızı sürdükten sonra toz şekeri ve ezilmiş olan Antep fıstığımızı serpelim. Daha sonra yufkanın 4 tarafı tutularak üzerine katlanır. Katladığımız bu yufkayı keselim. Düzgün kesen bir bıçak ile dört eşit parçaya bölünmelidir. Sonra her bir parçayı üçgen şekli olacak şekilde katladıktan sonra uçlarını elimiz ile bastırarak kapatalım. Elimiz ile kapattığımız 4 eşit üçgen parçaları elde ettikten sonra tavayı ısınması için ateşe bırakalım. Sonra 2 kaşık tereyağı ekleyerek eritelim. Tereyağı eridikten sonra üçgenlerin çift tarafını eşit şekilde kızartalım. Kızaran katmerleri sıcak bir şekilde tabağa alalım ve kalan fıstığı üzerine serpelim. İsteğe bağlı olarak sıcak veya soğuk ikram edilebilir. 

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:24:10

Hatay Usulü Tava Katmeri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hatay Usulü Tava Katmeri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018