yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Isparta Usulü Bakla Boranisi

Isparta usulü bakla boranisi, bir Akdeniz ili olan  Isparta yöresinde sevilerek yapılan bir yemek türüdür.Günlük hayatta zeytinyağlı ara sıcak olarak misafirlere sunulur. Bakla boranisi taze bakla kullanılarak yapılır.Şimdi sizlerle  birlikte bakla boranisinin yapılışına inceleyelim.

Malzemeler

  • 400-450 gr. taze bakla
  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 limonun suyu
  • bir tatlı kaşığı tuz, 
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Yoğurt Sosu İçin:

  • 2 kase yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı mayonez
  • 4 iri diş dövülmüş sarımsak
  • 6-7 dal ince doğranmış dereotu
  •  Bir çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber     
Yapılışı

Baklaları iyice  yıkayıp temizleyin. Daha sonra bir derin kaba su doldurup limon suyunu içine ilave ediyoruz. Baklaları 2-2,5 cm genişliğinde doğrayıp kararmaması için hemen bu suyun içine atın.

Isparta Usulü Bakla Boranisi

Bir çelik tencereye zeytinyağının alıp ince doğranmış soğanı çok az su ilavesiyle (zeytinyağının yanmaması için) kavurun. Üstüne baklaları ilave edip kendi suyuyla 5-10 dakika daha kavurup üstüne yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru ekleyin. Biraz karıştırıp üstüne aşacak kadar su ilave edin. Tuzunu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın.Baklalar  kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.Tamamen baklalar suyunu çekilinceye ve baklalar yumuşayıncaya kadar pişirmeliyiz. (Baklalar yumuşamaz ise biraz daha su ekleyip pişmesini sağlıyoruz) soğumasını bekleyin. Bir kasede yoğurt sosu için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve soğuyan baklanın üstüne ilave edip karıştırın. Bir kap içerisinde  tereyağını eritip üstüne sıvı yağ ve  kırmızı biberi ilave edin ve kırmızı biber çok yanmadan ocağın altını kapatın. Bakla boraniyi bir servis tabağına alıp üzerine kırmızı biberli yağ ilave edin.

Afiyet olsun..

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:07:41

Isparta Usulü Bakla Boranisi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Isparta Usulü Bakla Boranisi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Eskişehir Ciğer Yahnisi

Eskişehir Ciğer Yahnisi, Eskişehir'in yöresel mutfağından sizler için hazırladığım ciğer yahnisi tarifini gururla sunuyorum. Sakatat grubu bir çok kişinin damak zevkine hitap etmez. Aslında alışmışlığın getirdiği sonuçlar, hepimiz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018