Isparta Usulü Nokul
Isparta Usulü Nokul, Isparta ilinde eskiden genellikle ramazan bayramlarında yapılırdı.Bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilirdi. Isparta'nın meşhur lezzetlerinden birisi de nokuldur.
Isparta Usulü Nokulun Malzemeleri- 5 bardak un
- 1,5 bardak süt
- 1,5 adet yaş maya
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Isparta Usulü Nokulun İç Malzemeleri- 2 tatlı kaşığı nokul tozu
- 2 su bardağı tahin
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ceviz
- 1,5 çay bardağı susam
Isparta Usulü Nokulun Yapılışı:
Elediğiniz unu karıştırma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.Havuzun içine ılıttığınız sütü,mayayı,şekeri,tuzu ekleyin ve maya eriyinceye kadar karıştırın.Üzerine yavaş yavaş ılık su ilave edin ve güzel bir şekilde yoğurun yapışmaması önemli.  .Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın.Hamur mayalanırken diğer tarafta cevizi çok inceltmeden iri olacak şekilde ezin.Bir su bardağı tahini,bir çay bardağı sıvıyağı karıştırarak inceltin ve içine nokul tozunu katıp iyice karıştırın.Hamuru üç parçaya bölün ve her bir parçayı bol sıvıyağ ile merdaneyle dikdörtgen olacak bir biçimde ince açın.İçine tahinli karışımdan sürüp üzerine ceviz serptikten sonra rulo gibi kıvırın.Yaptığınız rulodan eşit olacak şekilde parçalar kesin,sonra iki ucu birleştirdikten sonra bol yağla yağladığınız tepsiye dizin.Susamı bir çay bardağı su ile tavaya alıp suyunu çekene kadar kavurun.Kavurduğunuz susamları bolca nokulların üzerine dağıtın.Hazırladığınız tepsiyi 180 derecede kızartın Afiyet olsun.
Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:26:16
Yorum Yapılmış "Isparta Usulü Nokul"
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...
Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...
Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...
Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...
Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...
Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...
Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile
beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile
süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...
Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...
Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...
Eskişehir Ciğer Yahnisi, Eskişehir'in yöresel mutfağından sizler için hazırladığım ciğer yahnisi tarifini gururla sunuyorum. Sakatat grubu bir çok kişinin damak zevkine hitap etmez. Aslında alışmışlığın getirdiği sonuçlar, hepimiz...
|
|