yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kastamonu Usulü Banduma

Kastamonu Usulü Banduma, Karadeniz'de tirit  olarak bilinmekle birlikte  Kastamonu'da banduma  olarak isim verilen  çok özel bir tarif.Her yörenin kendine has lezzetleri bulunmaktadır.Banduma ise Kastamonu yöresinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.Özellikle hindi etinden yapılır .Bu sayede farklı bir lezzet masalarımızdaki yerini alır. Bu  özel tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Kastamonu Usulü Bandumanın Malzemeleri

  • 2 su bardağı hindi suyu
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4 adet hindi göğsü
  • 2 demet maydanoz sapı
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 240 gr tereyağı
  • Yufka(Bandumaya özgü elde açılan yufka kullanabileceğiniz gibi hazır yufkayı enine kesip katlayıp tekrar kalın bir şekilde keserek de kullanabilirsiniz)

Kastamonu Usulü Bandumanın Yapılışı:İlk olarak  hindi etlerini derin bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Soğanı iri iri parçalar halinde doğrayıp  maydanoz saplarıyla birlikte tencereye ekleyin,üstüne de karabiber ilave edip haşlanmaya bırakın.

Kastamonu Usulü Banduma

Hindi etinin haşlanması bittikten  sonra ayrı bir kaba alıp ve hindi etlerini küçük parçalar şeklinde didin. Tenceredeki hindi suyunun içine eklediğiniz soğan ve maydanoz saplarını ayırıp süzün ve ayrı bir tencereye alın. Bir tavaya tereyağını koyup eritin.Önceden  ayrı bir tencereye aldığınız hindi suyunu kaynatın. Daha sonra bandumaya özgü yufkaları veya hazır yufkadan hazırladığınız yufkayı kaynattığınız hindi suyuna batırın. Hazırladığınız hindi suyuna batırdığınız yufkaları bir tepsiye dizin.Bu işlemi tepsinin ortasından başlayarak yapın bu şekilde yuvarlak bir şekil verin.Daha sonra yufkalarını üzerine tavada erittiğiniz tereyağını dökünsonra hazırladığınız cevizleri serpin. Aynı şekilde yufkalar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Daha önceden  küçük parçalara ayırdığınız hindi etlerini üzerine serpiştirin.Artan tereyağını da bandumanın üzerine döktükten sonra kalan cevizleri de serpin.Kastamonu yöresine ait bandumayı harika bulacaksınız.


Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:25:18

Kastamonu Usulü Banduma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kastamonu Usulü Banduma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Eskişehir Ciğer Yahnisi

Eskişehir Ciğer Yahnisi, Eskişehir'in yöresel mutfağından sizler için hazırladığım ciğer yahnisi tarifini gururla sunuyorum. Sakatat grubu bir çok kişinin damak zevkine hitap etmez. Aslında alışmışlığın getirdiği sonuçlar, hepimiz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018