yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketilebilecek ve doyurucu olan bir lezzettir 

Kayseri usulü mantı yapımı için gerekli malzemeler
  • Bir yumurta 
  • Bir su bardağı ılık su
  • Üç su bardağı un 
  • İki yüz gram kadar kıyma
  • Bir adet soğan 
  • İki su bardağı yoğurt
  • İki üç diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı domates salçası
  • Yüz gram tereyağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
Kayseri usulü mantı yapılışı,mantı yapımı için ilk olarak hamurunun hazırlanması gerekir mantı hamuru için üç su bardağı un derin bir kaba alınır ve üzerine damak tadınıza göre tuz atılır bir yumurta kırılır bir su bardağı da ılık su konulur ve hamuru yoğrulmaya başlar hamur yoğrulunca üzeri temiz bir bez ile örtülerek bir kenara alınır ve en az yarı
Kayseri Usulü Mantı

ım saat kadar dinlendirilir hamur dinlenirken iç harcın hazırlığı başlar iç harç için soğan ya çok küçük doğranır ya da rendeyle rendelenip suyu sıkılır bir kaba alınır tuzu karabiber ve pul biber eklenir ve üzerine kıyma konularak yoğrulur iç harç hazır olunca hamurdan bezeler alınır ve un serpilerek hamur açılır ve küçük kareler şeklinde kesilir kesilen hamurun içerisine kıymalı harç eklenir ve kapatılır tüm hamur bu şekilde yapıldıktan sonra mantılar derin bir tencereye alınır üzerini bir iki parmak geçecek kadar kaynar su eklenir ve ocağa alınıp ocağın altı açılır ve  kaynamaya bırakılır. Mantı pişmeye başlayınca ayrı bir tencerede tereyağı konulur ve üzerine iki yemek kaşığı domates salçası eklenip kavrulur ve kaynamakta olan mantının içerisine eklenir beş dakika daha kaynatılıp ocağın altı söndürülür ve mantı servis tabağına alınır üzerine iki su bardağı kadar yoğurt çırpılır ve iki üç diş sarımsak soyulur ve yoğurdun içerisine rendelenir damak tadına göre suyu  eklenir son olarak nane üzerine serpilerek servis edilir ve afiyetle yenir.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:27:18

Kayseri Usulü Mantı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kayseri Usulü Mantı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Eskişehir Ciğer Yahnisi

Eskişehir Ciğer Yahnisi, Eskişehir'in yöresel mutfağından sizler için hazırladığım ciğer yahnisi tarifini gururla sunuyorum. Sakatat grubu bir çok kişinin damak zevkine hitap etmez. Aslında alışmışlığın getirdiği sonuçlar, hepimiz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018