yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Niğde Usulü Göğ Domates Musakkası

Niğde Usulü Göğ Domates Musakkası, Niğde'nin en sevilen yemeklerinden biri olup hemen hemen her evde pişmektedir. Özellikle niğdenin yerli ailelerinin oldukça lezzetli yaptığı bu yemek hem özel günlerde yapılıp hem de ailece olunduğu zaman bayanlar tarafından özenle yapılmaktadır. Hem basit hem pratik olan bu yemek tadı ile damaklarda kalarak bir daha yapılması için gün sayılmaktadır. Yaşlı annelerin yapmış olduğu bu yemek gençlerin yapmış olduklarına göre daha lezzetli olmaktadır. Çünkü yaşlı anneler aceleci davranmayıp her şeyi zamanında uygulayarak yapmaktadır. Fakat gençler acele ettikleri için daha lezzetli yapamamaktadır. Benim sadece bir kere yaptığım bu yemeği yengem severek hemen hemen haftada bir kere yapmaktadır. Bu nedenle yengemden tarif alarak sizlerle paylaşmak istedim.

Niğde usulü göğ domates musakkası malzemeler:
  • 8 yada 10 adet yeşil domates
  • 2 veya 3 adet domates
  • 250 gram kuzu kuşbaşı et 
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 fincan bulgur 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber 
Üzeri için:
  • Sarımsaklı yort
  • 2 su bardağı et suyu 

Hazırlanışı: 
İlk olarak soğanı ince ince doğrayalım

Niğde Usulü Göğ Domates Musakkası

Tereyağını bir tavaya alarak eritelim ve daha sonra soğanları ekleyerek sarartalım. Kuşbaşı etleri 15-20 dakika boyunca haşlayalım. Haşlanan etleri soğana ilave edelim. Kabuğu soyulup kuşbaşı doğranmış olan kırmızı domatesleri ilave edelim. Tepelerini alıp dörde bölünmüş yeşil domatesi koyarak karıştıralım. 2 su bardağı et suyu ilave edelim. Altını açarak kaynamaya bırakalım. Domatesler yumuşamaya başladıktan sonra bulgur, tuz, karabiber ve pul biberi koyalım. Bulgurlar da pişince ateşten alalım ve servis yapmak için hazırlayalım. Servis yapılacağı zaman sarımsaklı yoğurdu üzerine dökelim ve servis yapalım. Böylece pratik bir şekilde hazırlamış ve sunmuş olursunuz.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:18:25

Niğde Usulü Göğ Domates Musakkası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Niğde Usulü Göğ Domates Musakkası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Eskişehir Ciğer Yahnisi

Eskişehir Ciğer Yahnisi, Eskişehir'in yöresel mutfağından sizler için hazırladığım ciğer yahnisi tarifini gururla sunuyorum. Sakatat grubu bir çok kişinin damak zevkine hitap etmez. Aslında alışmışlığın getirdiği sonuçlar, hepimiz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018