yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Sivas Usulü Divriği Pilavı

Sivas usulü Divriği pilavı, Sivas Divriği yöresine ait lezzetli pilav tariflerinden biridir. İçerisinde bulunan malzemeler sayesinde oldukça lezzetli ve şık bir görüntüsü vardır ana yemek olarak tüketilir yanına yapılan bir çorba ile akşam yemeği olarak tüketilebilir yanına ek bir yemek yapmaya ihtiyaç kalmaz 

Sivas usulü Divriği pilavı yapımı için gerekli malzemeler
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir su bardağı pirinç 
  • Bir su bardağı et suyu
  • Yüz gram kuzu eti
  • Bir su bardağı haşlanmış nohut
  • Bir su bardağı badem içi 
  • Bir çay kaşığı limon suyu
  • Bir su bardağı kuş üzümü
  • Bir adet soğan 
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
Sivas usulü Divriği pilavı yapılışı, pilav yapımı için öncelikle bir
Sivas Usulü Divriği Pilavı

su bardağı pirinç bir kaba alınır üzerine bir çay kaşığı limon suyu ve bir çay kaşığı tuz eklenir ve üzerini geçecek kadar sıcak su konulup yarım saat bekletilir yarım saat sonra iyice yıkanıp süzülür üzümlerde yıkanır ve suda on beş dakika bekletilir kuzu eti küp küp doğranır ve üzerini geçecek kadar su konulur ve haşlanır bir kenara alınır pilav yapılacak olan tencere çıkarılır ve içerisine iki yemek kaşığı kadar tereyağı konulur ve bademler eklenip ocağa alınır ve ocağın altı açılıp kavrulmaya başlanır ardından soğan soyulur ve ince ince doğranıp tencereye ilave edilir soğanlar kavrulunca pirinç tere yağı haşlanmış et kuş üzümü karabiber ve tuz eklenir beş dakika kadar kavrulur ardından bir su bardağı et suyu eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir suyunu çekince altı kapatılır ve on dakika dinlendirilip servis edilir

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:16:14

Sivas Usulü Divriği Pilavı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sivas Usulü Divriği Pilavı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Eskişehir Ciğer Yahnisi

Eskişehir Ciğer Yahnisi, Eskişehir'in yöresel mutfağından sizler için hazırladığım ciğer yahnisi tarifini gururla sunuyorum. Sakatat grubu bir çok kişinin damak zevkine hitap etmez. Aslında alışmışlığın getirdiği sonuçlar, hepimiz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018