Trabzon Usulü Tomara Kayganası
Trabzon usulu tomara
kayganası karadeniz bölgesinde sevilerek yapılan bir yemektir. Trabzon usulü
trabzon kayganası karadeniz yöresinde sabah kahvaltılarında yapılan pratik ve
lezzetli bir yemek çeşididir. Şimdi birlikte trabzon usulü tomara kayganası
tarifini inceleyelim.
Malzemeler:
- Yeterli
tomara bitkisi
- 2
yumurta
- 2 litre
su
- Biraz
mısır unu
- 3 kaşık
sana yağ
- 1 yemek
kaşığı tuz
- 1 yemek
kaşığı karabiber
- 1 yemek
kaşığı pul biber
- 1 yemek
kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Karadeniz bölgesinde yabani otlardan çeşit çeşit
yemek yapılmaktadır. Bu yemeklerden birçoğu bilinmez. Şu anda anlatacağım
tomara bitkiside bunlardan bir tanesidir.
Tomara bitkisi, bahar ayları
geldiğinde dağlarda yetişmeye başlayan yabani bir ot çeşididir. Tomara
bitkisinin yaprakları yemek yapımında kullanılır. Bu otun yapılışı börek
şeklinde olduğu düşünülebilir ama farklıdır. İlk önce mısır unu ile hamur
hazırlanır. Sonrasında ise tomara bitkisi toplandıktan sonra iyice
yıkanarak ufak ufak doğranır. Daha sonra çelik tencere içine konularak
suda haşlanır. Sonrasında mısır unu ile birlikte karıştırılır. Üzerine iki tane
yumurta dökülerek karışım haline getirilir. Bir tavaya sıvı veya tereyağ yağ
koyularak kızması beklenir. Hazırladığımız hamur ince bir şekilde şeklinde
yapılarak tavaya konur. Üzerine hazırladığımız karışım içi eklenir. Sonra
bitkili hamurun altı ve üstü iyice kızartılır vebüyük bir tabakta servis
yapılır.
Afiyet olsun.
Yayınlanma Tarihi : 24.11.2015 14:56:05
Yorum Yapılmış "Trabzon Usulü Tomara Kayganası"
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...
Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...
Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...
Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...
Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...
Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...
Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile
beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile
süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...
Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...
Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...
Eskişehir Ciğer Yahnisi, Eskişehir'in yöresel mutfağından sizler için hazırladığım ciğer yahnisi tarifini gururla sunuyorum. Sakatat grubu bir çok kişinin damak zevkine hitap etmez. Aslında alışmışlığın getirdiği sonuçlar, hepimiz...
|
|