{ "title": "Adana Usulü Mercimekli Sıkma", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/adana-usulu-mercimekli-sikma.jpg", "date": "19.01.2024 08:35:31", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Adana Usulü Mercimekli Sıkma, az zahmet ile kısa sürede yapabileceğiniz, muhteşem bir tariftir. Mercimek ve bulgur içerdiği için bol lif kaynağıdır ve bir insanın gün boyu ihtiyacı olan enerjiyi tek başına karşılayacak özellikte ve çok sağlıklıdır. Akşam yemeklerinde ara sıcak olarak hazırlayabileceğiniz gibi kabul günlerinizde çayın yanında pasta ve böreklerin yanında ikramlık olarak da hazırlayabilirsiniz. Eşsiz görüntüsü ve lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyecektir.

Afiyet olsun.

Adana Usulu Mercimekli Sıkma Malzemeleri
Adana Usulü Mercimekli Sıkma Nasıl Yapılır?

Kırmızı mercimeği ve yeşil mercimeği, ayrı ayrı tencerelerde 2 şer bardak su ilave ederek haşlamaya bırakıyoruz. Kırmızı mercimek yumuşadığı zaman ocağın altını kapatıp bulguru üzerine ilave ediyoruz. Bir iki karıştırdıktan sonra, kapağını kapatıp kendini çekmesi için 15 dakika kadar bekletiyoruz.

Kaynayan yeşil mercimek piştikten sonra fazla suyunu süzelim. Çiğ köfte tepsisine bulgur ile kırmızı mercimek karışımını boşaltıyoruz. Üzerine yeşil mercimeği ilave ediyoruz.

Yağ tavasına sıvı yağı atıp bir miktar kızdırdıktan sonra, ince ince doğradığımız kuru soğanları üzerine ilave edip, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra salçaları ekleyip, biraz da bu şekilde kavurup, mercimeklerin üzerine ilave ediyoruz. Tuzunu ve baharatlarını ilave edip, tıpkı çiğ köfte yoğurur gibi, yoğuruyoruz. Bir miktar yoğurduktan sonra istenilen kıvama gelecektir. En son, dereotu ve maydanozu ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, tıpkı çiğ köfte sıkar gibi sıkıp, altına yeşillik yerleştirdiğimiz servis tabağına diziyoruz. Kenarlarını havuç, domates gibi, sebzelerden süslemeler yaparak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }