{ "title": "Afyon Usulü Sakala Çarpan Çorbası", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/afyon-usulu-sakala-carpan-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 05:00:10", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Afyon Usulü Sakala Çarpan Çorbası, bu çorbanın özel bir hikayesi vardır. Yaşlı ve tek başına yaşayan bir dedeye komşusu bir tas çorba götür. Dede çorbayı kaşık yerine tasla içmeyi tercih eder ve çorbanın içinde bulunan erişteler dedenin sakallarına yapışır ve çorbanın adı sakala batan çorba olarak kalır. Bu çorba da yeşil mercimek ve erişte vazgeçilmez malzemesi olarak da bilinir. Fakat bazı yörelerde arpa şehriye ile de yapılır. Afyon yöresinde bu çorba erişte ile yapılması tercih edilir. Şimdi bu tarifi sizlerle paylaşalım.