{ "title": "Balıkesir Usulü Çalkama", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/balikesir-usulu-calkama.jpg", "date": "20.01.2024 09:59:56", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "
Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yemeği tarifini verelim.

Balıkesir Usulü Çalkama Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Tüm yeşillikler ttemizce yıkanır ve ince ince doğanır. Doğrama işlemi sonrasın da yeşillikler fırın tepsisine alınır ve üzerine su ve un karışımı dökülür. Tuz ve kara biber serpilir ve 180 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Pişirilmesi bitmiş olan çalkama dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }