{ "title": "Bursa Usulü Etli Kereviz", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/bursa-usulu-etli-kereviz.jpg", "date": "20.01.2024 14:20:57", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılması ve kişiye verdiği lezzet, kişileri oldukça etkilemektedir. Bursa'ya özgü olan etli kereviz yemeği herkes tarafından yapılamayan bir yemektir. Son derece zor yapılışı ve aynı zamanda içerisinde kullanılan malzeme çeşitliliğinin fazla olması nedeni ile insanlar bu yemekten uzak durmaktadır. Fakat bu tarifimizde oldukça kolay bir şekilde sadece bazı malzemelerin hazırlanması ve küçük uğraşlar sonrasında bu mükemmel yemeği sizlerde ister aileniz için ister misafirleriniz için yaparak onları kolayca büyüleyebilirsiniz. Etli kereviz yemeği aslında herkes tarafından yapılabilen bir yemektir. Fakat belirtmek isterim ki yapılan etli kereviz yemeği hiçbir zaman Bursa'dan daha güzel yapılamamaktadır. Bazen etli kereviz yemeğinde kıvamın tutturulamaması ya da etin tam olarak pişirilememesi nedeni ile lezzeti ortaya çıkmamaktadır. Fakat artık sizler de Bursa'ya özgü olan etli kereviz yemeğini Bursa'da yapılan etli kerevizden farksız yapabilirsiniz. Bunun için vereceğim malzemeleri tam oranında ayarlayarak yapabilirsiniz. Şimdi Etli kereviz yemeği için gerekli olan malzemelerden bahsederek yapılışına geçebiliriz.

Bursa Usulü Etli Kereviz Malzemeleri
Bursa Usulü Etli Kereviz Nasıl Yapılır?

Adım 1: Etli kereviz yemeğinin yapılışında ilk aşama yıkanabilen sebzelerin tümünün temiz bir şekilde yıkanmasıdır. Bu durum hijyen açısından çok önemlidir. Öncelikle kerevizlerin tümünü soyarak ortadan ikiye bölünür. Bölünen kerevizlerin içlerini temiz bir şekilde oyunuz. Burada bir süre sonra kerevizler kararacaktır. Bu durumun önüne geçmek için limonlu suyun içerisine atabilirsiniz.

Adım 2: Kerevizlerin içerisinde çıkan parçaları küçük küçük tanecikler şeklinde doğrayın. Ardından havuçları ve patatesleri de temiz bir şekilde yıkayıp soyarak aynı şekilde doğrayın ve ayrı ayrı kaplarda muhafaza edin.

Adım 3: Üçüncü adımımızda sıra etlerde yapılacak işlemlerdedir. Bu aşamada bir tava içerisine bir miktar yağ koyarak yağı iyice kızdırın. Yağ tam olarak kızdıktan sonra içerisine kuşbaşı etleri atın ve kavurmaya başlayın. Bir süre sonra etler suyunu bırakacaktır. Daha sonra ise etlerin tekrar suyunu çektiğini göreceksiniz. Bu aşamada içerisine havuç ve soğanları ilave ederek bol bol karıştırın ve kavurmaya devam edin.

Adım 4: bu aşamada kavrulmaya devam eden et ve havuçlar içerisine sarımsakları ince ince kıyarak ilave edin. Aynı zamanda karıştırarak domatesleri biberleri de ekledikten sonra bir süre karıştırdıktan sonra üzerine malzemelerde bahsettiğimiz kadar salça ekleyin. Ardından tuzu ve iki bardak sıcak suyu ekleyin ve pişirmeye devam edin.

Adım 5: Artık yemeğimizin pişmesine az kaldı kerevizleri ve patatesleri kızartın. Bu aşamada ise tüm malzemeleri karıştırın ve maydanozu ilave edin. Daha sonra ise kaşar rendesini ekleyerek afiyetle servis edebilirsiniz.
" } ] }