{ "title": "Bursa Usulü Kemal Paşa Tatlısı", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/bursa-usulu-kemal-pasa-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 12:53:58", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "Bursa Usulü Kemalpaşa Tatlısı; İsmini Bursa'nın Mustafa Kemalpaşa ilçesinden alan Kemalpaşa tatlısı, ilçede günümüzde halen günlük ve taze bir şekilde peynir katılarak imal ediliyor. Raf ömrünün kısalığı sebebiyle günümüzde peynir miktarı düşük ve kurutulmuş bir şekilde paketlerde satılan tatlılar, kaynamakta bulunan şerbet içerisinde şişmesinin ardından isteğe göre kaymak, krem şanti veya ceviz içiyle servis ediliyor. Evde taze ve aslına sadık kalarak tuzsuz beyaz peynir katılmasıyla hazırlayabileceğiniz tatlı tarifini kaymakla beraber servis etmenizi tavsiye ederiz.

Bursa Usulü Kemal Paşa Tatlısı Malzemeleri
Bursa Usulü Kemal Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kemalpaşa tatlısını yapmak için ilk önce karışım kabı içerisinde sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu birlikte karıştırıyoruz. Ardından diğer bütün malzemeleri de koyarak orta yumuşaklıkta ele yapışmayacak bir biçimde olana değin hamuru yoğuruyoruz. Eğer kıvamı iyi değilse biraz un ve irmik ilavesi yapılabilir. Oluşturulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Bu arada fırınımızı 180 derecede ısıtmaya başlayalım. Meydana gelen bu toplarımızı, yağlanmış ya da yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine, aralıklı bir biçimde diziyoruz. Daha sonra 180 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya değin pişiriyoruz. Şerbetini hazırlamaya geçebiliriz. Şerbeti kaynatılmadan yapılan bu tatlı için su, şeker ve limon suyunu bir kaba koyarak şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Fırından çıkan sıcak tatlıların üstünden soğuk şerbeti gezdirerek, sıcak fırına tatlıları tekrar yerleştiriyoruz. Fırını kapatmayı unutmayın. En son şerbetini tamamen çekmesinin ardından, Maraş usulü kesme dondurmayla beraber servis yapabilirsiniz.

" } ] }