{ "title": "Çanakkale Usulü Tumbi", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/canakkale-usulu-tumbi.jpg", "date": "19.01.2024 20:18:41", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetlidir.

Çanakkale usulü tumbinin malzemeleri
Çanakkale usulü tumbi nasıl yapılır?

Önce teflon tavamızı ocağa koyalım. İnce ince doğranmış soğanları yağlanmış olan tavanın içine koyalım. Pembeleşinceye kadar kızartalım. Soğanın içine göceyi ekleyelim. Daha sonra bu karışıma küp-küp şeklinde kesitiğimiz domatesleri ilave edelim. Hemen sonrasında kesilmiş olan patlıcanları tavaya koyalım. Bu malzemeler kavruluncaya kadar ocağın üzerinde bekletelim. Bu arada tuzunu, pul biberini, kara biberi ilave edelim. Bunları kavurduktan sonra üzerine 2 bardak su ekleyelim ve tavanın ağzını bir kapakla kapatalım. Sonra bunları soğutmadan yağlanmış bir tepsiye oval olacak şekilde (Avuç içi büyüklüğünde) tepsiye yerleştirelim. Bu şekilde tumbileri dizelim. Başka bir kabın içinde salçayı zeytinyağını çırparak hazırlıyalım. Bu karışımı tumbilerin üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 100 derecedeki fırına sürelim ve pişirelim. Soğuduktan sonra servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }