{ "title": "Çorum Usulü İskilip Dolması", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/corum-usulu-iskilip-dolmasi.jpg", "date": "20.01.2024 13:50:58", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Çorum Usulü İskilip Dolması, İskilip dolması çoruma özel olup Çorum ile meşhur olmaktadır. Örneğin Malatya analı kızlı dolması ile meşhur olduğu gibi Çorum'unda İskilip dolması meşhurdur. 7 sinden 70 ne herkesin yiyebileceği ve damaklara uygun olan bu yemek hem doyurucu olup hem de herkes tarafından yapılabilen bir yemek çeşidi olmaktadır. Özellikle Çorumlu teyzelerin ellerinden yemek oldukça lezzetli olduğuna inandırır. Herkesin kolaylıkla öğrenemediği bu yemek gönülleri feth etmektedir. Fakat bayanların üşenip yapmadığı bu dolma sadece özel günlerde ve özel misafirlerde oldukça çok yapılmaktadır. Vitamin deposu olan bu yemeği yemenizi tavsiye etmekteyim. Özellikle de çoruma gidip yememek oldukça yanlış bir davranış olur. Özellikle Çorum İskilip ilçesinde yapılarak düğünlerdeki Dolmacılar tarafından hazırlanmaktadır. Sizlere vermek istediğim Çorum usulü İskilip dolması tarifi oldukça pratik olup korkmadan yapabileceğiniz tariflerden olmaktadır.

Çorum Usulü İskilip Dolması Malzemeleri
Çorum Usulü İskilip Dolması Nasıl Yapılır?

İlk olarak pirinçler tuzlu suda yarım saat bekletilmelidir. Daha sonra bekletilen pirinçler yıkanarak süzülmelidir. Tencereye 300 gram tereyağı koyulur ve 3 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ile pirinçler ilave edilmelidir. Tencerede 5 dakika bütün malzemeler kavrulur. Üstüne bir su bardağı su eklenir tencerenin kapağı kapatılır ve dinlenmeye alınır. 30 dakika et yağ ile kızartılmalıdır. Soğanlar ince ince kıyılarak tencereye atılır. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiber ilave edilir. Kalan sıcak suda ilave edilir ve et kaynamaya başladıktan sonra üzerine tepsi yerleştirilir. Pirinçler temiz bir bez torbaya koyularak tepsinin üzerine yerleştirilir. Tencerenin kapağı kapatılmalıdır ve kapak kenarları hamur ile sıvanmalıdır ki hava almasın. Bir parmak sığacak kadar delik bırakılmalıdır. Bırakılan delik ise buhar çıkması için olmaktadır ve kısık ateşte 4 saat pişirilmelidir. Daha sonra süre dolunca ocaktan alınır ve sıcak servis yapılır.
" } ] }