{ "title": "Erzincan Usulü Sırın", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/erzincan-usulu-sirin.jpg", "date": "19.01.2024 00:40:51", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Erzincan Usulü Sırın, kolayyapılanaperatif bir yemek tarifi olarak bilinmektedir. Bu yemek bütçeye de uygun olarak bütçeyi sarsmaz. Yapılışında kullanılan malzemeler pekmez, un ve yağdır. Tereyağı kullanılması bu yemeğe ayrı bir lezzet oluşturur. Hadi kolay sıvayarak yemeğin yapılışına başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Erzincan Usulü Sırın Tarifi Malzemeleri
Erzincan Usulü Sırın nasıl yapılır?

Un ve tuz su ile hamur haline getirilir. Hamurlar yumurta büyüklüğünde bezelere bölünmelidir, hamur bezeleri kalın yufka halinde açılması gerekir. Hazırlanan yufkaları kızgın sac üzerine alalım ve burada pişirelim. Soğumasını önlemek amacıyla kalın bir bez içinde saklayabilirsiniz. Daha sonra, tereyağı eritilerek içerisine pekmez karıştırılmasıyla elde edilen karışımı hazırlanan yufkanın her iki tarafını yağlayalım. Yağlanan yufkalar iki parmak genişliğinde katlanır ve rulo haline getirilerek, 2-3 cm kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir. Üzerine tekrar pekmezli tereyağı ilave edilerek afiyetle tüketilir. Sıcak yenilmesi gerekir.

Afiyet olsun.
" } ] }