{ "title": "Eskişehir Ciğer Yahnisi", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/eskisehir-ciger-yahnisi.jpg", "date": "21.01.2024 19:14:22", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Eskişehir Ciğer Yahnisi, Eskişehir'in yöresel mutfağından sizler için hazırladığım ciğer yahnisi tarifini gururla sunuyorum. Sakatat grubu birçok kişinin damak zevkine hitap etmez. Aslında alışmışlığın getirdiği sonuçlar, hepimiz kendi mutfağımızı kendi damak zevkimize göre yürütürüz. Yeni tatlar arama gibi bir anlayış geliştirdiğimizde alternatif seçenekler karşımıza her zaman çıkacaktır. O zaman eski alışkanlıklardan kurtulup yepyeni bir tarifle sevdiklerimizin karşısına çıkarız. Ciğer güzel yapıldığında nefis bir yiyecektir. Şimdi vereceğim bu tarifle eminim ki ciğere karşı ön yargınız da hemen değişecek ve mutfağınıza yepyeni bir tat eklenmiş olacaksınız. Tarifimize hemen başlayalım isterseniz;

Eskişehir Ciğer Yahnisi Gerekli Malzemeleri
Eskişehir Ciğer Yahnisi Nasıl Yapılır?

Öncelik olarak tencereye tereyağını koyup eritin. Soğanları da ekleyip pişirdikten sonra ciğeri ekleyip biraz karıştırın ve az bir şey daha kavurun. Üzerine ince kıydığınız domates ve yeşil biberinizi tuzu karabiberi ve 1 tatlı kaşığı kekiği ilave ederek biraz daha pişirin. Pirincinizi de koyup karıştırdıktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Tadına bakıp tuzu ve karabiberi eksikse biraz daha ilave edin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis ederken üzerine maydanoz veya dereotu serperek servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }