{ "title": "Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/gaziantep-usulu-fistikli-tavuk.jpg", "date": "19.01.2024 02:13:45", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafirperverliği seven Gaziantepliler genellikle misafir geldiği ya da geleceği zaman meşhur olan fıstıklı tavuğu yaparak sunmaktadır. Hem vitamin deposu hem de lezzetli olan bu yemek herkesin damak tadına uygun olmakta ve yiyen birine bir daha yediren bir tür yemek çeşididir. Genellikle günlerde, toplantılarda veya özel günlerde daha çok yapılan bu yemek hem zaman almayıp hem de eğlence ile yapılan kolay yemek türüdür.

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk Malzemeleri
Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk göğüslerini enlemesine beşer santim olacak şekilde kesilmelidir. Daha sonra domates salçası, zeytinyağı, yoğurt, karabiber ve tuzu bir kabın içerisine alarak karıştırın. Hazırlanan bu sos içerisinde tavuk göğüslerini koyarak 20 dakika bekletin. Bekleme işlemi tamamlandıktan sonra sostan tavuk etlerini çıkartın ve Antep fıstığını eşit olacak bir şekilde serpin ve rulo şeklinde sarın. Bir fırın tepsisini yağlayın ve daha sonra düzgün bir şekilde tepsiye dizin. Dizilen tavukları önceden ısıtılan fırına koyarak 25 dakika boyunca kızartın. Daha sonra süre dolunca fırından alarak sıcak servis yapın. Böylece hem hızlı hem de süslü bir yemek hazırlamış olur misafirlerinize göğsünüzü gere gere ikram edebilirsiniz.
" } ] }