{ "title": "Giresun Usulü Fasulye Kavurması", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/giresun-usulu-fasulye-kavurmasi.jpg", "date": "19.01.2024 10:22:44", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Giresun Usulü Fasulye Kavurması, Giresun yöresine ait birçok farklı tatlar ve farklı tarifeler bulunmaktadır. Fasulye yemeği her yörede farklı şekilde tarife uygun yapılır ve genelde de sulu olarak tarife göre pişirilmesi tercih edilir. Fakat Giresun yöresinde fasulye, tercihen taze fasulye kavurma şeklinde pişirilir. Sizlere Giresun usulü fasulye kavurması tarifi verelim.

Giresun Usulü Fasulye Kavurması Malzemeleri
Giresun Usulü Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır?

Taze fasulye temiz bir şekilde yıkanır ve kılçıksız olacak şekilde temizlenir. Temizleme işleminde istenirse sirkeli suda bekletilebilir. Kuru soğanları piyaz şeklinde çok iri olmamak kaydı ile doğrayın. Biberler ve domates temizce yıkanır ve ince ince doğrayın, sarımsak rende yardımı ile inceltilir. Tencere içerisine soğan ve fasulye eklenir ve ikisi birlikte kavrulur. Kavrulan soğan ve fasulye içerisine doğranmış domates ve biberler de eklenir ve kavrulur. İçerisine tuz, kara biber eklenir ve yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar daha kavrulur. Susuz olacak şekilde kavrulan fasulye, piştiğinden emin olunca ocaktan alınır ve 10-15 dakika kadar dinlendirir. İsteğe bağlı olarak sıcak veya soğuk olarak da servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }