{ "title": "Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/gumushane-usulu-etli-samsak-tavasi.jpg", "date": "21.01.2024 06:41:19", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Gümüşhane usulü etli samsak tavası, bu yemek Gümüşhane yöresine aittir. Ama her bölgede yapılan yöresel bir yemektir ve çok lezzetlidir. İçindeki malzemeler sayesinde çok vitamin mineral ve protein kaynağıdır. Sofralarımızın tacıdır. Enerji verir.

Gümüşhane usulü etli samsak tavasının malzemeleri
Gümüşhane usulü samsak tava nasıl yapılır?

Sivri biberlerimizin ve Arnavut biberlerimizi temizleyelim. Temizlediğimiz biberleri büyük büyük yuvarlak şekilde doğrayalım. Sonrasında arpacık soğanlarımızı yemeklik doğrayalım. Sarımsaklarımızı da doğradıktan sonra sıvı yağımızı derin bir tencereye koyup kızdıralım. Etimizi ve arpacık soğanlarımızı ilave edelim. Orta ateşte sote yapalım ve 8-10 dakika yavaş yavaş karıştıralım. Salçamızı, tuzu, karabiberi ve pul biberimizi ekleyelim. Ekledikten sonra sarımsaklarımızı ve biberlerimizi ilave edelim. Ettikten sonra 2-3 dakika daha kavuralım. Sonra sıcak suyumuzu ekleyelim. Ocağımızın altını kısalım ve tenceremizin üstünü örtelim. Sonra etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Etlerimiz iyice piştikten sonra üstüne nar eksisi ilave edelim. Birkaç dakika sonra ocaktan alıp dinlenmeye bırakalım. Soğuduktan sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }