{ "title": "Hakkâri Usulü Doleme", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/hakkari-usulu-doleme.jpg", "date": "19.01.2024 13:33:52", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkâri usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir;

Hakkâri Usulü Doleme Malzemeleri
Köfte malzemesi
Hakkâri Usulü Doleme Nasıl Yapılır?

Yemeğin yapılışına öncelikle köfte yapımıyla başlayın. Köfte için öncelikle pirinci suyun içinde 2 saat kadar bekletin. Bekleme süresi bittikten sonra süzüp robottan geçirin. Daha sonra bir kabın için de kıyma, tuz ve baharatı ekleyerek karıştırın. Daha sonra pirinci de ekleyerek iyice yoğurun. Köfte harcını hazırladıktan sonra fındık büyüklüğünde parçalar alın ve elinizi biraz ıslatarak yuvarlayın. Köftelerin hepsini yuvarladıktan sonra kabakları temizleyin ve küp-küp doğrayın. Orta boy tencerenin içine tereyağını koyun. Tere yapı eridikten sonra salçaları ekleyip kavurun. Daha sonra tuz ve baharatlarını da ilave edin. Bu işlemi tamamladıktan sonra sırasıyla kabakları ve köfteleri yerleştirin. Daha sonra üzerine tuz ve şeker ilave edin. Bir miktar kaynamış su ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }