{ "title": "Hatay Usulü Babagannuş", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/hatay-usulu-babagannus.jpg", "date": "22.01.2024 01:47:33", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Hatay Usulü Babagannuş, yöresel olarak ismi değişen babagannuş Akdeniz yöresine ait özellikle Hatay, Adana, Gaziantep, Mersin gibi şehirlerimiz de yapılan bir salata yemeğidir. Bir diğer adı abagannuştur. Yapılışı da tıpkı ismi gibi yöresel olarak değişiklik göstermektedir. Araplara özgü bir yemek olarak Türk mutfağına geçmiştir.

Hatay Usulü Babagannuş, gerekli malzemeler
Hatay Usulü Babagannuş Nasıl Yapılır?

Patlıcanların üzerine delik delerek, diğer malzemeleri de olduğu gibi zaman zaman çevirerek 200 derecede ısıtılmış fırında közleyin. Sebzeler yumuşayıp kabukları soyulacak kıvama geldiği zaman fırından çıkartın. Soğuyana kadar bekleyin, soğuduktan emin olduktan sonra sebzelerin kabuklarını soyun. Kabukları soyulan sebzeler, bir bıçak yardımı ile incecik doğrayın. İçerisine dövülmüş sarımsak, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırıldıktan sonra servis tabağına alın.

Afiyet olsun.
" } ] }