{ "title": "Hatay Usulü Biberli Ekmek", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/hatay-usulu-biberli-ekmek.JPG", "date": "21.01.2024 11:44:24", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Hatay Usulü Biberli Ekmek, biberli ekmek Hatay-Antakya mutfağına özgü güzel bir tarif olarak biliniyor fakat, Antakya'da dahi değişik şekillerde hazırlayanlar var. Genel olarak yöreye ait özel olarak kurutulmuş çökelek olan sürk kullanılıyor. Ancak normal çökelek hatta lor kullananlar dahi var. Çoğunlukla kekik, bazıları da nane kullanıyor. Bizim vereceğimiz tarif orijinal tarif olmasa da lezzet olarak bu tarifle çok güzel bir tarif oluyor. Şimdi sıra bu muhteşem tarifi paylaşmaya geldi ve işte biberli ekmek tarifimiz: