{ "title": "Hatay Usulü Kolay Muhammara", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/hatay-usulu-kolay-muhammara.jpg", "date": "19.01.2024 16:11:28", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu'nun birçok yerinde yapılmaktadır. Ana malzemeleri genel olarak taze ya da kurutulmuş acı biber, öğütülmüş olan ceviz, öğütülmüş bayat ekmek ve zeytinyağıdır. Ayrıca taze sarımsak, limon suyu ve nar ekşisi de ilave edilir. Bazen de kimyon katıldığı olur. Nane yapraklarıyla garni oluşturulabilir. Hatay usulü kolay muhammara, meze olarak, ekmek üstü sürülerek ya da kebaplarda, barbekü etinde, balıklara sos olarak kullanımı sağlanır. Batı Türk mutfağında acuka adıyla bilinir, doğu bölgelerde ise muhammara olarak bilinmektedir.

Hatay Usulü Kolay Muhammara Yapılışında Kullanılan Malzemeleri
Hatay usulü kolay muhammara servisi için: Tost ekmeği ve maydanoz yaprağı kullanılır.

Hatay Usulü Kolay Muhammara Nasıl Yapılır?

Tarifimizin yapılışına ilk olarak acı pul biberimizi derin bir kap içerisine alarak üzerini 1 çay bardağı suyla ıslatalım ve taze biberimizi yıkayarak temizleyelim, daha sonra doğrama tahtasına alalım ve ince ince kıyalım. Ekmek içini bildiğiniz yöntemle toz haline getirelim. Et dövme makinasından önce cevizlerimizi çekelim, ardından taze biberi çekelim. Islanmış ve şişmiş acı pul biberimize bu malzemeleri ilave edelim, zeytinyağını, ezilmiş sarımsakları, kimyonu, kuru ekmeği ve tuzu da ilave ederek iyice karıştıralım. Bütün malzeme karışımını tekrar et dövme makinanızdan geçirelim, iyice özdeşleşsin.

Servis İçin ise: Tost ekmeklerinin kenarlarını alalım, üzerine hazırlanan karışımdan sürelim, ekmeği 4'e bölüp, maydanoz yaprağı ile süsleyelim. Veya meze tarzında tabağa yayalım, ceviz ve turşuyla süsleyelim, isterseniz de zeytinyağı ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }