{ "title": "Hatay Usulü Kolay Muhammara", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/hatay-usulu-kolay-muhammara.jpg", "date": "19.01.2024 16:11:28", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu'nun birçok yerinde yapılmaktadır. Ana malzemeleri genel olarak taze ya da kurutulmuş acı biber, öğütülmüş olan ceviz, öğütülmüş bayat ekmek ve zeytinyağıdır. Ayrıca taze sarımsak, limon suyu ve nar ekşisi de ilave edilir. Bazen de kimyon katıldığı olur. Nane yapraklarıyla garni oluşturulabilir. Hatay usulü kolay muhammara, meze olarak, ekmek üstü sürülerek ya da kebaplarda, barbekü etinde, balıklara sos olarak kullanımı sağlanır. Batı Türk mutfağında acuka adıyla bilinir, doğu bölgelerde ise muhammara olarak bilinmektedir.