{ "title": "Hatay Usulü Tava Katmeri", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/hatay-usulu-tava-katmeri.jpg", "date": "19.01.2024 01:09:51", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Hatay Usulü Tava Katmeri, Katmer günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu bir yemek türüdür. Genellikle Hatay lezzeti olan katmer günümüzde her şehre yayılarak yapılmaktadır. Tava katmeri genellikle sabah kahvaltılarında, beş çaylarının yanında, akşam yemeklerinde yapılarak yenilmektedir. Yemek yanına yapılan ve doyurucu olan bu ekmek türü hem pratik hem de lezzetli olmaktadır. Özellikle dışarıdan ekmek almak istemeyen kişilere oldukça güzel bir tarif olmaktadır. Ayrıca hemen hemen herkesin yapabileceği bir şey olup korkulmadan yapılabilir. Özellikle damak tadına düşkün olanlar için oldukça güzel olup tavsiye edilmektedir. Yağlı ve kalorili olduğundan pek çok kişi tercih etmese de yapılınca istem dışı tüketilmektedir.

Hatay usulü tava katmeri malzemeler
Hatay Usulü Tava Katmeri Nasıl Yapılır?

İlk olarak hazır alınan yufkayı düz bir zemin üzerine düzgün bir şekilde serelim. Yufkanın hemen hemen her yerine gelecek şekilde kaymağımızı sürelim. Daha sonra kaymağımızı sürdükten sonra toz şekeri ve ezilmiş olan Antep fıstığımızı serpelim. Daha sonra yufkanın 4 tarafı tutularak üzerine katlanır. Katladığımız bu yufkayı keselim. Düzgün kesen bir bıçak ile dört eşit parçaya bölünmelidir. Sonra her bir parçayı üçgen şekli olacak şekilde katladıktan sonra uçlarını elimiz ile bastırarak kapatalım. Elimiz ile kapattığımız 4 eşit üçgen parçaları elde ettikten sonra tavayı ısınması için ateşe bırakalım. Sonra 2 kaşık tereyağı ekleyerek eritelim. Tereyağı eridikten sonra üçgenlerin çift tarafını eşit şekilde kızartalım. Kızaran katmerleri sıcak bir şekilde tabağa alalım ve kalan fıstığı üzerine serpelim. İsteğe bağlı olarak sıcak veya soğuk ikram edilebilir.
" } ] }