{ "title": "Hatay Usulü Tepsi Kebabı", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/hatay-usulu-tepsi-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 12:51:58", "author": "canan doğan", "article": [ { "article": "Hatay usulü tepsi kebabı, Hatay yöresine ait bu kebap hem çok pratik hem de çok lezzetlidir. Özellikle çocuklarında yemesi çok kolay olduğu için annelerin vazgeçilmez yemeğidir.

Hatay Usulü Tepsi Kebabı Malzemeleri
Hatay Usulü Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

Rendelenmiş soğanı, sarımsağı ve kıymayı baharatlarla birlikte bir kapta yoğururuz. İnce ve küçük doğradığımız biberleri de ekleyip hepsini yoğurmaya devam ederiz. Yirmi dakika dinlendirdikten sonra sana yağlı tepsiye bastırarak tepsinin köşelerine kadar yayarız. 180 derece fırına pişmesi için koyarız. Bir taraftan da küçük bir tencereye sıvı yağ ve domates salçamızı koyup kavurur uz. Bir bardak su ekleyip kaynadıktan sonra altını kapatırız. Fırında pişmiş olan kebabımıza domates salçalı suyumuzu da ekleyip, on dakika kadar pişiririz. Servis ederken börek gibi önceden bıçakla kesmekte fayda vardır.

Afiyet olsun.
" } ] }