{ "title": "Isparta Usulü Bakla Boranisi", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/isparta-usulu-bakla-boranisi.jpg", "date": "21.01.2024 01:23:25", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Isparta usulü bakla boranisi, bir Akdeniz ili olan Isparta yöresinde sevilerek yapılan bir yemek türüdür. Günlük hayatta zeytinyağlı ara sıcak olarak misafirlere sunulur. Bakla boranisi taze bakla kullanılarak yapılır. Şimdi sizlerle birlikte bakla boranisinin yapılışına inceleyelim.

Isparta Usulü Bakla Boranisi Malzemeleri
Yoğurt Sosu için
Isparta Usulü Bakla Boranisi Üzeri için
Isparta Usulü Bakla Boranisi Nasıl Yapılır?

Baklaları iyice yıkayıp temizleyin. Daha sonra bir derin kaba su doldurup limon suyunu içine ilave ediyoruz. Baklaları 2-2,5 cm genişliğinde doğrayıp kararmaması için hemen bu suyun içine atın. Bir çelik tencereye zeytinyağının alıp ince doğranmış soğanı çok az su ilavesiyle (Zeytinyağının yanmaması için) kavurun. Üstüne baklaları ilave edip kendi suyuyla 5-10 dakika daha kavurup üstüne yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru ekleyin. Biraz karıştırıp üstüne aşacak kadar su ilave edin. Tuzunu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Baklalar kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Tamamen baklalar suyunu çekilinceye ve baklalar yumuşayıncaya kadar pişirmeliyiz. (Baklalar yumuşamaz ise biraz daha su ekleyip pişmesini sağlıyoruz) soğumasını bekleyin. Bir kâsede yoğurt sosu için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve soğuyan baklanın üstüne ilave edip karıştırın. Bir kap içerisinde tereyağını eritip üstüne sıvı yağ ve kırmızı biberi ilave edin ve kırmızı biber çok yanmadan ocağın altını kapatın. Bakla boraniyi bir servis tabağına alıp üzerine kırmızı biberli yağ ilave edin.

Afiyet olsun.
" } ] }