{ "title": "Isparta Usulü Nokul", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/isparta-usulu-nokul.jpg", "date": "21.01.2024 12:59:43", "author": "selvi un", "article": [ { "article": "
Isparta Usulü Nokul, Isparta ilinde eskiden genellikle ramazan bayramlarında yapılırdı. Bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilirdi. Isparta'nın meşhur lezzetlerinden birisi de nokuldur.

Isparta Usulü Nokulun Malzemeleri
Isparta Usulü Nokulun İç Malzemeleri
Isparta Usulü Nokulun Nasıl Yapılır?

Elediğiniz unu karıştırma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. Havuzun içine ılıttığınız sütü, mayayı, şekeri, tuzu ekleyin ve maya eriyinceye kadar karıştırın. Üzerine yavaş yavaş ılık su ilave edin ve güzel bir şekilde yoğurun yapışmaması önemli. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken diğer tarafta cevizi çok inceltmeden iri olacak şekilde ezin. Bir su bardağı tahini, bir çay bardağı sıvıyağı karıştırarak inceltin ve içine nokul tozunu katıp iyice karıştırın. Hamuru üç parçaya bölün ve her bir parçayı bol sıvıyağ ile merdaneyle dikdörtgen olacak bir biçimde ince açın. İçine tahinli karışımdan sürüp üzerine ceviz serptikten sonra rulo gibi kıvırın. Yaptığınız rulodan eşit olacak şekilde parçalar kesin, sonra iki ucu birleştirdikten sonra bol yağla yağladığınız tepsiye dizin. Susamı bir çay bardağı su ile tavaya alıp suyunu çekene kadar kavurun. Kavurduğunuz susamları bolca nokulların üzerine dağıtın. Hazırladığınız tepsiyi 180 derecede kızartın
Afiyet olsun.
" } ] }