{ "title": "Isparta Usulü Taseti", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/isparta-usulu-taseti.jpg", "date": "20.01.2024 03:44:49", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.

Isparta Usulü Taseti Malzemeleri
Isparta Usulü Taseti Nasıl Yapılır?

Öncelikleri patateslerin kabuğunu soyun ve yıkayın. Daha temizlenen patatesleri küp-küp doğrayın. Daha sonra soğanları ve sarımsakları da temizleyerek hazırlayın. Orta boy tencerenin içine bir miktar yağ koyun. Yağ ısındıktan sonra salça ekleyip karıştırın. Daha sonra küçük boy kestiğiniz etleri ekleyerek kavurun. Etlerin kavrulunca daha önceden hazırladığınız malzemeleri de içinde ilave ederek karıştırın. Biberleri 4-5 parçaya bölerek domatesleri kare şeklinde kesip ilave edin. Bütün işlemleri tamamladıktan sonra son olarak baharatlarını ilave ederek karıştırın. Üzerine bir miktar su ilave edin. Suyunu ve tuzunu ayarladıktan sonra düdüklü tencerede pişirmeye bırakın.

Afiyet olsun.
" } ] }