{ "title": "Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/kahramanmaras-usulu-eli-bogrunde.jpg", "date": "21.01.2024 07:17:01", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Kahramanmaraş usulü eli böğründe, 1 kg kuzu eti (Bu yemek kesinlikle kuzu etinden yapılır. Kuzu etinin özelliği çabuk pişmesidir. Dana etinden de yapabilirsiz ama et geç piştigi için sebzeler yanabilir. Aynı zamanda gerçek lezzeti gibi olmaz). Yarım kg arpacık soğanı (Apacık soğanı: küçük küçük olan soğandır).

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Domatesler, biberler, soğanlar, sarımsaklar uyum içinde yerlerini almalıdır. Çünkü bu tarifte görsel sunum çok önemlidir. Bu yemekte kuzu eti olmalıdır. Bu yemeğin lezzetini veren kuzu etidir. Maraşlı ustalar bu tarifi kuzunun kol etinden yaparlar. Eti küp-küp doğrayıp tepsimize yerleştirelim. Domatesleri sekiz parçaya bölelim. Soğanlar (Arpacık soğan olduğu için küçüklerdir.) kabuğu soyalım. Soğanlar bütün kalsın. Biberleri de 3-4 parçaya bölerek bütün malzemeleri tepsiye yerleştirelim. Tepsinin en ortasına sarımsakları koyalım. Etin üstüne kuyruk yağı ekleyelim. Baharatları ve tuzu üstlerine serpiştirelim. Pişirmek için fırına verelim. Evde elektrikli fırında pişireceksek 180 derecede yarım saat yeter.

Afiyet olsun.
" } ] }