{ "title": "Karaman Usulü Et Tarhanası", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/karaman-usulu-et-tarhanasi.jpg", "date": "20.01.2024 09:00:16", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Karaman Usulü Et Tarhanası, bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Aynı zamanda Et tarhanası Ermenek yöresinde de sıkça yapılmaktadır. Tarhana yemeğinin içeriğinde kullanılan malzemelerin de yemeğe katmış olduğu ayrı bir lezzet keresinde kendine hayran bırakır. Soğuk kış aylarında ev yapımı tarhana ile hazırlanan Karaman Usulü Et Tarhanası içinizi ısıtacak bir lezzet sahiptir. Soğuk algınlığında, her türlü derde deva olan şifalı bir yemektir. Bu makalemizde karaman usulü Et Tarhanası nasıl yapılır, içerisinde hangi malzemeler kullanılır bu hususlarda tarif oluşturacağız. Kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Karaman Usulü Et Tarhanası Yapılışında Kullanılan Malzemeleri
Karaman Usulü Et Tarhanası Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeler su ilave edilmeden biraz yoğurulur. Daha sonra ara sıra avuç içiyle su alınır. Bulgurların yumuşaması ve etle özleşmesi için bastırılarak yoğurulur. Bu miktardaki malzemeler için 25 dakika yoğurmak gerekiyor. Bulgurlar yumuşayıp et kıvama geldiğinde eğer kıymanız yağsızsa bu aşamada sıvı yağ ilave ederek biraz daha yoğurduktan sonra şekil verilir. Cevizden biraz büyük olacak şekilde parçalar alınır ve alınan parçalar elin içerisinde sıkıştırıldıktan sonra kenarlarından ve ortasından sıkıştırılarak inceltilerek şekillendirilir. Yuvarlaklar haline getirilir. Yağsız tavada arkalı önlü kızartılarak hazırlanır.

Afiyet olsun.
" } ] }