{ "title": "Kastamonu Usulü Banduma", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/kastamonu-usulu-banduma.jpg", "date": "21.01.2024 02:46:14", "author": "selvi un", "article": [ { "article": "Kastamonu Usulü Banduma, Karadeniz'de tirit olarak bilinmekle birlikte Kastamonu'da banduma olarak isim verilen çok özel bir tarif. Her yörenin kendine has lezzetleri bulunmaktadır. Banduma ise Kastamonu yöresinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle hindi etinden yapılır. Bu sayede farklı bir lezzet masalarımızdaki yerini alır. Bu özel tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Kastamonu Usulü Bandumanın Malzemeleri
Kastamonu Usulü Banduma Nasıl Yapılır?

İlk olarak hindi etlerini derin bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Soğanı iri iri parçalar halinde doğrayıp maydanoz saplarıyla birlikte tencereye ekleyin, üstüne de karabiber ilave edip haşlanmaya bırakın. Hindi etinin haşlanması bittikten sonra ayrı bir kaba alıp ve hindi etlerini küçük parçalar şeklinde didin. Tenceredeki hindi suyunun içine eklediğiniz soğan ve maydanoz saplarını ayırıp süzün ve ayrı bir tencereye alın. Bir tavaya tereyağını koyup eritin. Önceden ayrı bir tencereye aldığınız hindi suyunu kaynatın. Daha sonra bandumaya özgü yufkaları veya hazır yufkadan hazırladığınız yufkayı kaynattığınız hindi suyuna batırın. Hazırladığınız hindi suyuna batırdığınız yufkaları bir tepsiye dizin. Bu işlemi tepsinin ortasından başlayarak yapın bu şekilde yuvarlak bir şekil verin. Daha sonra yufkalarını üzerine tavada erittiğiniz tereyağını dökünsonra hazırladığınız cevizleri serpin. Aynı şekilde yufkalar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Daha önceden küçük parçalara ayırdığınız hindi etlerini üzerine serpiştirin. Artan tereyağını da bandumanın üzerine döktükten sonra kalan cevizleri de serpin. Kastamonu yöresine ait bandumayı harika bulacaksınız.

Afiyet olsun.
" } ] }