{ "title": "Kayseri Usulü Mantı", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/kayseri-usulü-manti.jpg", "date": "20.01.2024 10:42:21", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketilebilecek ve doyurucu olan bir lezzettir

Kayseri usulü mantı yapımı için gerekli malzemeler
Kayseri usulü mantı nasıl yapılır?

Mantı yapımı için ilk olarak hamurunun hazırlanması gerekir mantı hamuru için üç su bardağı un derin bir kaba alınır ve üzerine damak tadınıza göre tuz atılır bir yumurta kırılır bir su bardağı da ılık su konulur ve hamuru yoğrulmaya başlar hamur yoğrulunca üzeri temiz bir bez ile örtülerek bir kenara alınır ve en az yarım saat kadar dinlendirilir hamur dinlenirken iç harcın hazırlığı başlar iç harç için soğan ya çok küçük doğranır ya da rendeyle rendelenip suyu sıkılır bir kaba alınır tuzu karabiber ve pul biber eklenir ve üzerine kıyma konularak yoğrulur iç harç hazır olunca hamurdan bezeler alınır ve un serpilerek hamur açılır ve küçük kareler şeklinde kesilir kesilen hamurun içerisine kıymalı harç eklenir ve kapatılır tüm hamur bu şekilde yapıldıktan sonra mantılar derin bir tencereye alınır üzerini bir iki parmak geçecek kadar kaynar su eklenir ve ocağa alınıp ocağın altı açılır ve kaynamaya bırakılır. Mantı pişmeye başlayınca ayrı bir tencerede tereyağı konulur ve üzerine iki yemek kaşığı domates salçası eklenip kavrulur ve kaynamakta olan mantının içerisine eklenir beş dakika daha kaynatılıp ocağın altı söndürülür ve mantı servis tabağına alınır üzerine iki su bardağı kadar yoğurt çırpılır ve iki üç diş sarımsak soyulur ve yoğurdun içerisine rendelenir damak tadına göre suyu eklenir son olarak nane üzerine serpilerek servis edilir ve afiyetle yenir.
" } ] }