{ "title": "Kilis Usulü Oruk Kebabı", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/kilis-usulu-oruk-kebabi.jpg", "date": "20.01.2024 11:28:48", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kilis usulü Oruk Kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Kilis yöresine ait olan içeriğinde kullanılan malzemelerin yemeğe vermiş olduğu ayrı bir lezzetle kendine has bir tadı olan bir yemek tarifidir. Bu yemek gerçekten de herkesi kendine hayran bırakır. Tanı Kilis usulü Oruk Kebabını erbabı yapması gerekir. İmkânı olan kişilere kesinlikle tavsiye edilen bir tat olmaktadır. Sizin de yakınınız da Kilisli olan biri varsa bu lezzeti yapmasını isteyen sizde bu lezzeti tadına bakmalısınız. Bu makalemizde Kilis usulü Oruk Kebabı nasıl yapılır, hazırlanan kebabı içerisinde hangi malzemeler kullanılır hep birlikte tarif oluşturalım. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Kilis usulü Oruk Kebabı Kullanılan Malzemeleri
Kilis usulü Oruk Kebabı Nasıl Yapılır?

Tarife ilk olarak bulgurları ılık suyla ıslatılır ve yaklaşık 20 dakika bekletilir. İnce ince doğranan soğanlar, ezilen sarımsaklar kırmızı biber, karabiber, kuru nane ve tuz bir arada su ilave edilerek güzelce. Bulgurlar yapışıp tutmaya başladıysa kıyma eklenmeye hazır olacaktır. Kıyma da ilave edilerek bir süre de kıymayla birlikte yoğrulmaya devam edilmelidir. Son olarak ceviz içi de eklenir, tekrardan yoğurulmalıdır. Hazırlanan bu hamura elde köfte biçiminde şekil verilmelidir. Köfteler fırın tepsisine dizilir dilimlenmiş olan domates ve biberle süslenir. Köftelerin üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilir 180 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirilir çok lezzetli yöresel bir yemek olmaktadır.
" } ] }