{ "title": "Konya Usulü Bamya Tarifi", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/konya-usulu-bamya-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 08:04:53", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Konya usulü bamya tarifi, bamya çorbası ve yemeği Konya yöresinde sıkça yapılan ve çok sevilerek tüketilen yiyeceklerden biridir hem çorbası hem de yemeği çok lezzetli olur ve oldukça faydalıdır. Yapımı da çok zor olmayan tariflerden biridir.

Konya usulü bamya çorbası yapımı için gerekli malzemeler
Konya usulü bamya çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın yapımı için kuru çiçek bamyalar tel süzgece alınır ve ovalanır üzerindeki tüylerin süzgeç ile temizlenmesi sağlanır temizlenince bir tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenip on on beş dakika kadar pişirilir ve bamyalar süzülüp bir kenara alınır kuş başı etler biraz daha küçültülür ve düdüklü tencereye alınır suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavrulur suyunu çekince üç dört yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve üzerine iki adet orta boy soğan doğranır pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğan kavrulunca salça eklenir ve salça kavrulunca yavaş yavaş su ilave edilerek karıştırılır ardından daha önce haşlanmış bamya eklenir limon limon tuzu ve tuz eklenip düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Yirmi dakika kadar pişirilir ve ardından biraz dinlendirilip servis edilir.
" } ] }