{ "title": "Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/konya-usulu-galle-kabak-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 15:39:12", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı, Konya'nın meşhur tatlılarından biri olan galle tatlısı hemen hemen her evde yapılmakta olan ve her bayanın yapabileceği kolaylıkta olmaktadır. Bizim yöremizde her ne kadar yapılmasa da Konyalı arkadaşlarımız sayesinde tatmış olup tadı damağımızda kalan bir tatlı çeşididir. Galle kabak tatlısı bal kabağının kaynatılarak şeker ve süt ile karıştırılması ile yapılmaktadır. 30 dakikada hazırlayabileceğimiz kolay bir tatlı olup her misafirinizde kolaylıkla yapılabilecek en güzel tatlı türüdür. Bir de oldukça masrafsız olmaktadır. Ayrıca şeker yüzünden bayanlar kilo açısını düşünerek çok yapmasa da ailenin baskısı ile arada yapılmaktadır. Örneğin konya usulü galle kabak tatlısının tarfini sizlerle paylaşmak istedim.

Konya usulü galle kabak tatlısı tarifi

Malzemeleri
Üzeri için
Hazırlanışı: Tatlıyı yapmaya başlamadan önce kabakların kabuğunu soyalım ve doğrayalım. Doğradığımız kabakları tencereye koyarak pişirelim. Ayrı bir kap içerisinde süt ile şekeri karıştırarak kaynatalım. Daha sonrasında pişen kabakları da ilave ederek kaynatmaya devam edelim. Tatlımız piştikten sonra ocaktan alarak soğumasını bekleyelim. Tatlı soğuduktan sonra kabakları ezelim ve muhallebi kıvamı gibi olmasını sağlayalım. Düzgün bir tepsiye döşeyelim ve üzerine ceviz serperek süsleyelim. Hazırlanan bu tatlıyı servis yapalım.
" } ] }