{ "title": "Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/kutahya-usulu-gokcumen-hamursuzu.jpg", "date": "21.01.2024 08:32:12", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de oldukça çeşitlilik görülen Kütahya'nın bu yazımda Gökçümen hamursuzu tarifinin paylaşacağım sizlerle. Oldukça lezzetli bir börek çeşidi olan ve ismini Kütahya'nın Gökçümen mahallesinden alan Gökçümen hamursuzunun yapılışı da oldukça basit. İşte Kütahya'nın bu leziz Gökçümen hamursuzu tarifi.

Gökçümen Hamursuzu için Kullanılacak malzemeleri
İç Harcı için
Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu Nasıl Yapılır?

Derin ve geniş bir kabın içerisine 2 su bardağı su, 1 kahve fincanı zeytinyağı, göz kararı tuz ve 1 kilo beyaz un yavaş katılarak normal hamur kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar tüm malzemeler yoğrulur. Daha sonra, yoğrulan hamur dinlenmesi için bir kenara alınır. Ardından, bir tava içerisine 200 gram haşhaş, yarım paket katı yağ ve 1 çay kaşığı sıvı yağ koyularak, karıştırılarak ısıtılır. Elde edilen hamur 12 eşit parçaya bölünür. Bölünen her parça tabaktan biraz daha küçük olacak şekilde tek tek açılır ve bir fırça yardımı ile hamurun üzerine sıvı yağ sürüldükten sonra, hamurların hepsi üst üste dizilir. En üste de sıvı yağ sürülüp, hamur tekrar açılarak büyütülür. Daha sonra ise hamurun kenar kısımları ortaya gelecek şekilde katlanıp, tepsi büyüklüğünde olacak şekilde tekrar açılır. Açılan hamurun üzerine haşhaşlı yağdan sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirildikten sonra fırından alınır ve ılıkken tabaklara koyularak servis edilir.

Afiyet olsun." } ] }