{ "title": "Mardin Usulü Fikriye", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/mardin-usulu-fikriye.jpg", "date": "20.01.2024 07:26:33", "author": "Guner Gültekin", "article": [ { "article": "Mardin usulü fikriye, Her yörenin kendine özgü geleneksel yemekleri bulunmaktadır. Fikriye yemeği genelde bazı yerlerde yapılsa da Mardin usulü yemeğin daha lezzetli olduğu söylenmektedir. Biraz masraflı olsa da protein deposu olan bu yemeğe kıyma ve et girmektedir. Lezzet bakımından her damağa hitap eder.

Mardin Usulü Fikriye Malzemeleri
Köftesi için
Mardin Usulü Fikriye Nasıl Yapılır?

Tencereyi ocağa koyun ve içerisine eti ekleyin. Et kendi suyunda biraz haşlandıktan sonra tereyağını ekleyin. 10-15 dakika kadar tereyağı ile kavurduktan sonra içerisine salça ve dört su bardağı su tuz ekleyin. Yaklaşık yarım saat daha pişirin. Diğer taraftan köfteleri hazırlamaya geçin. Derin bir kabın içerisine köfte malzemelerini koyup yoğurun. İşlem bittikten sonra misket büyüklüğünde köfteleri yuvarlayın. Kaynamakta olan yemeğe çağla ve köfteleri ilave edin. Yemek on dakika daha kaynadıktan sonra iri doğranmış taze soğanları içerisine atın Ardından ince kıyılmış maydanoz pul biber ve limon suyunu ekleyip kapağı kapalı bir şekilde 5 dakika daha pişirip altını kapatın.

Afiyet olsun.
" } ] }