{ "title": "Muğla Usulü Acı Ot Kavurması", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/mugla-usulu-aci-ot-kavurmasi.jpg", "date": "20.01.2024 13:25:38", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Muğla usulü acı ot kavurması, adından da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Muğla'ya has bir yemektir. Fakat mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile birçok ilimize yayılarak insanların sevdiği yiyecekler arasında üst sıralarda yer alan bu mükemmel yiyecek özellikle acı severler tarafından çok sevilmektedir. Eğer sizlerde acıyı seviyorsanız işte bu mükemmel yemek tam size göre bir yemektir. Fakat eğer acıyı sevmiyorsanız bu yemeği de beğenmeyebilirsiniz. Acı ot kavurması en güzel Muğla ilimizde yapıldığı için insanlar bu yemeği en iyi Muğla'da tatmaktadır. Sizlerde Muğla usulü acı ot kavurmasını yaparak ailenize ya da misafirlerinize tattırmak istiyorsanız vereceğim tarifi uygulayarak bu nefis lezzeti yapabilirsiniz. Oldukça az malzeme ile yapılan bu yemek bir o kadar da kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bu nedenle hiç yemek yapmasını bilmeyen bir insan bile vereceğim tarifi uygulayarak Muğla usulü acı ot kavurmasını yapabilir. Bunun için gerekli olan malzemeleri hazırlayarak kolları sıvayın. Yaklaşık olarak toplam hazırlıklarla birlikte 45 dakika kadar sürecek olan bu yemeği yapmadan önce bu süreyi göz önüne alarak yapmanız sizler için daha iyi olacaktır. Çünkü acı ot kavurması en çok sıcakken lezzetini vermektedir. Sizde bu yemeği yaptıktan sonra sıcak sıcak servis yaparsanız beklediğiniz lezzeti alabilirsiniz.