{ "title": "Niğde Usulü Göğ Domates Musakkası", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/nigde-usulu-gog-domates-musakkasi.jpg", "date": "19.01.2024 15:18:29", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Niğde Usulü Göğ Domates Musakkası, Niğde'nin en sevilen yemeklerinden biri olup hemen hemen her evde pişmektedir. Özellikle Niğde'nin yerli ailelerinin oldukça lezzetli yaptığı bu yemek hem özel günlerde yapılıp hem de ailece olunduğu zaman bayanlar tarafından özenle yapılmaktadır. Hem basit hem pratik olan bu yemek tadı ile damaklarda kalarak bir daha yapılması için gün sayılmaktadır. Yaşlı annelerin yapmış olduğu bu yemek gençlerin yapmış olduklarına göre daha lezzetli olmaktadır. Çünkü yaşlı anneler aceleci davranmayıp her şeyi zamanında uygulayarak yapmaktadır. Fakat gençler acele ettikleri için daha lezzetli yapamamaktadır. Benim sadece bir kere yaptığım bu yemeği yengem severek hemen hemen haftada bir kere yapmaktadır. Bu nedenle yengemden tarif alarak sizlerle paylaşmak istedim.

Niğde usulü göğ domates musakkası malzemeler
Niğde Usulü Göğ Domates Musakkası Üzeri için
Niğde Usulü Göğ Domates Musakkası Nasıl Yapılır?

İlk olarak soğanı ince ince doğrayalım. Tereyağını bir tavaya alarak eritelim ve daha sonra soğanları ekleyerek sarartalım. Kuşbaşı etleri 15-20 dakika boyunca haşlayalım. Haşlanan etleri soğana ilave edelim. Kabuğu soyulup kuşbaşı doğranmış olan kırmızı domatesleri ilave edelim. Tepelerini alıp dörde bölünmüş yeşil domatesi koyarak karıştıralım. 2 su bardağı et suyu ilave edelim. Altını açarak kaynamaya bırakalım. Domatesler yumuşamaya başladıktan sonra bulgur, tuz, karabiber ve pul biberi koyalım. Bulgurlar da pişince ateşten alalım ve servis yapmak için hazırlayalım. Servis yapılacağı zaman sarımsaklı yoğurdu üzerine dökelim ve servis yapalım. Böylece pratik bir şekilde hazırlamış ve sunmuş olursunuz.
" } ] }