{ "title": "Ordu Usulü Pancar Diblesi", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/ordu-usulu-pancar-diblesi.jpg", "date": "20.01.2024 16:03:30", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Ordu Usulü Pancar Diblesi, Çeşitli sebzelerin yağda soğan ile kavrulmasıyla yapılan Karadeniz yöremize ait bir yemek. İnce ince doğranan taze fasulyeleri pirinçle pişirerek yapılan bir yemektir. Daha çok Ordu yöresinde ve çevresinde yapılan mahalli çok lezzetli bir yemek türüdür. Taze fasulye ile yapılanı pek meşhur olsa da karalahana ve kabak ile yapılanı da meşhurdur. Karadeniz yöresinde beş çaylarında ikram edilmektedir. Ordu Usulü Pancar Diblesi; üç aşama da uzun bir süre pişen bir yemektir.