{ "title": "Ordu Usulü Sakarca Kayganası", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/ordu-usulu-sakarca-kayganasi.jpg", "date": "20.01.2024 03:54:59", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Ordu Usulü Sakarca Kayganası, Sakarca ordu ve civarında yetişen nohuttan biraz daha büyük soğanı olan üst kısımları ise yeşillikli olan yabani bir bitkiye denilmektedir. Bir nevi yeşil sarımsağa benzemektedir. Daha çok ordu yöresinin hemen hemen her tarlasında her bahçesinde ilkbahar ve sonbaharda olmaktadır. Oldukça kolay ve pratik olan bu yemek her bayanın tercihi olmaktadır. Hem zaman tasarrufu hem de acil bir yemek yapmak isteyen bayanlar daha çok tercih etmektedir. Ayrıca oldukça vitaminli olan bu yemek her damak tadına uygun ve her yaş grubu kişilerin tüketebileceği bir yemek olmaktadır. Ordunun meşhur ve kendine özgü bir yemeği olan sakarca kayganası sadece orduya özel olmaktadır ve bunun dışında başka bölgelerde yapıldığı hiç görülmemekte de diyebiliriz. Lezzetli olan bu yemeğin tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Ordu Usulü Sakarca Kayganası Malzemeleri
Ordu Usulü Sakarca Kayganası Nasıl Yapılır?

İlk olarak öncelikle sakarcaları iyice ve güzel bir şekilde temizlemek ile işe başlayalım. Derin bir kabın içerisine sıcak su koyalım ve sakarcaların soğanları yumuşayana kadar haşlayalım. Bu durum tamamlandıktan sonra suyunu iyice süzelim ve ince ince doğrayalım. Daha sonra mısır ununu, bir yumurtayı ve tuzunu da ekleyerek karıştıralım. Tavaya sıvı yağı koyup eritelim ve yaptığımız karışımın altını üstüne iyice kızartalım. Daha sonra kızaran sakarca kayganaları sıcak sıcak servis edelim. Orduya ait bu yemek pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanmış olur.

" } ] }