{ "title": "Rize Usulü Çırıhta", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/riza-usulu-cirihta.jpg", "date": "21.01.2024 03:40:18", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Rize Usulü Çırıhta, Rize yöresinde yapılmakta olan hamur tatlısı olarak bilinir. Lokma'ya benzer bir tadı vardır. Yuvarlak şekil verilerek kızartıldıktan sonra üzerine reçel dökülerek yenilir. Bu yörenin insanları bu tatlı türünü çok fazla tüketirler. Yani neredeyse her çay saatinde tüketilir. Gerçekten de harika eşsiz bir lezzettir. Bu makalemizde sizlere Rize Usulü çırıhta tarifi içeriğinde kullanılan malzemelerin listesini, bu tatlının nasıl yapıldığını tarif olarak belirteceğiz. Yapılışı oldukça kolaydır. Herkes kolaylıkla yapabilir. Tarifimiz 4-6 kişilik oluşturulacak olan bir tariftir. Hazırlama süresi yaklaşık olarak 20 dakika olacaktır. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Rize Usulü Çırıhta Yapılışında Kullanılan Malzemeleri
Rize Usulü Çırıhta Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabının içerisine su, tuz, oda sıcaklığında erimiş olan margarini ve kabartma tozunu ilave ederek iyice eriyene kadar karıştıralım. Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Krep hamurunda biraz daha yoğun bir hamur elde edeceğiz. Tavaya sıvı yağı koyup iyice ısınmasını bekleyelim. Kızgın yağın içerisine kaşık yardımıyla hamur alınarak yavaş yavaş akıtılır. İki tarafı da iyice kızartılır. Daha sonra kızaran tatlılar servis tabağına dizilir ve aralarına şeker serpilir. Bu tatlının yapılışında püf nokta ise şekeri cırıhtalar sıcakken serpilmesi olacaktır.
" } ] }