{ "title": "Şanlıurfa Usulü Aya Köftesi", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/sanlıurfa-usulu-aya-koftesi.jpg", "date": "19.01.2024 16:23:23", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Şanlı Urfa Usulu Aya Köftesi, hazırlaması son derece kolay ve çok lezzetli bir köfte çeşididir. Urfa ve güney doğunun diğer illerinde çok sevilerek tüketilir. Denenmiştir. En özel davetlerinizde ve akşam yemeklerinizde gönül rahatlığı ile hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Şanlı Urfa Usulü Aya Köftesi Malzemeleri
Kızartmak için
Şanlı Urfa Usulü Aya Köftesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir karıştırma kabının içerisine bulgur, isot, tuz, tarçın, dövülmüş et ile kıyma ve karabiber alınır ve yoğurmaya başlanır. Daha sonra azar azar su ilave edilerek kıvamlı bir hala getirilir. Ardından 2 çorba kaşığı unu ilave edip bir süre daha yoğurulur. Köfte istenilen kıvama geldikten sonra, harç tepsinin bir kenarına yığılır. Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Daha sonra elimiz ile bastırarak inceltilir. Bu şekilde bütün köfte harcına şekil verdikten sonra, mümkün ise teflon bir tavaya sıvı yağ atılıp bir miktar kızdırılır. Eğer yağ yeterli kızgınlığa ulaşmaz ise köfteler içerisine çok fazla yağ çeker bu yüzden iyi ayarlamak gerekir. Daha sonra köfteler bu yağda pembeleşinceye kadar altı üstü çevrilerek kızartılır.

Afiyet olsun.

Not: Köfteyi kızartırken köfteleri kızgın yağa atın, fakat pişirirken ocağın altını orta dereceye getirin. Yüksek ateşte çok çabuk yanacaktır. Yavaş yavaş ve çevirerek pişirin.
" } ] }