{ "title": "Uşak Usulü Ciğer Sarma", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/usak-usulu-ciger-sarma.jpg", "date": "23.01.2024 03:08:12", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Uşak usulü Ciğer Sarma, herkesin beğenerek yediği adından da anlaşılacağı gibi Uşak iline ait olan bu yörede benimsenen bir yemek olarak bilinir. Ciğer sarma gerçekten de ayrı bir tat oluşturan eşsiz bir lezzet sahip olmaktadır. Ana yemek olarak tüketilen ciğer sarma içeriğinde kullanılan malzemelerin, baharatların etkisiyle daha lezzetli olmaktadır. Kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Uşak usulü Ciğer Sarma Tarifi Kullanılan Malzemeleri
Üzeri için ise

Koyun karın zarı kuzu gömleği yağı da kullanılabilir.
2 adet yumurta sarısı.

Uşak Usulü Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?

İlk olarak baldo pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Kuş üzümlerini de suda bekletin. Doğranmış kuzu ciğerini yıkayarak iyice suyunu süzün. Zeytinyağını ve ciğeri pilav tenceresine koyarak birkaç dakika kavurun. Üzerine ince ince gibi doğranmış olan soğanları ilave edin ve karıştırarak 5 dakika daha kavurun. Üzerine yıkan ve iyice süzülmüş olan pirinci ekleyip kısık ateşte 5 dakika kavurun. Yumurtayı da ilave ederek karıştırın. Tuzu, karabiberi, kuş üzümünü ve çam fıstıklarını ilave ederek 2 bardak sıcak suyu da ilave edin. Kısık ateşte, pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Pirinçler azıcık diri kalmalı. Koyun karın zarını veya kuzu gömleğini güzelce yıkayın. Yumuşaması için ılık suda bir müddet bekletin. Yumuşayıp yağları açılan gömleği altı eşit parçaya bölmek gerekir. Kuzu gömleğini derin bir cam kâsenin içerisine kenarlarından taşacak şekilde yaymak gerek. Üzerine cam kabı dolduracak şekilde ciğerli pilav ekleyin. Kenarlarından sarkan kuzu gömleğiyle pilavın üzerini kapatarak iyice bastırın, içi pilav dolu olan kuzu gömlekli kâseyi fırın tepsisine ters çevirmek gerek. Kalan kuzu gömleği de aynı şekilde doldurarak tepsiye yerleştirin. Üstüne de çırpılmış olan yumurta sarısı sürerek, önceden 180 dereceye ayarlamak fırında en az 30 dakika pişirerek çıkarın. Sıcak sıcak servise sunulması gerekir.

Afiyet olsun.
" } ] }