{ "title": "Yöresel Yemekler", "image": "https://www.yoreselyemekler.gen.tr/images/yoresel-yemekler.jpg", "date": "19.01.2024 16:30:00", "author": "Mehmet Mustafa Kaya", "article": [ { "article": "Yöresel yemekler, şehirlerine has tariflere sahiptir. Türk mutfağını farklı kılan, dünya mutfağında 3. Sıraya taşıyan şey bu yöresel tat zenginliğidir. Kültürel farklılık gösteren yörelerin damak zevkleri de farklıdır. Bir yörede meşhur olan yemekler tariflerde farklılık gösterse de ülkenin birçok yerine yayılmıştır. Doğu bölgelerinin yöresel yemekleri etli, bulgurlu, acılı ve bol salçalı iken Karadeniz, Akdeniz bölgelerinde zeytinyağlı yemekler yoğunluktadır. Bursa'nın ızgara köfteleri, Trabzon'un karalahana haşlaması, Malatya'nın analı kızlı içli köftesi, Ardahan'ın elma dolması, Adana'nın kebabı gibi meşhur, hemen hemen her damağa uygun yöresel lezzetler vardır.