Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

Kastamonu Usulü Banduma

Kastamonu Usulü Banduma, Karadeniz'de tirit olarak bilinmekle birlikte Kastamonu'da banduma olarak isim verilen çok özel bir tarif. Her yörenin kendine has lezzetleri bulunmaktadır. Banduma ise Kastamonu yöresinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle hindi etinden yapılır. Bu sayede farklı bir lezzet masalarımızdaki yerini alır. Bu ...

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte; ülke olarak mutfak konusunda zengin bir kültüre sahip bir ülkeyiz. Dünya genelinde herkesin ağız tadı olarak hem fikir oldukları ve herkes tarafından beğenilen Türk mutfağı kendini ispatlamıştır. Bundan dolayı, ülke olarak çok şanslıyız. Türk mutfağı kültürünü oluşturan tatlar genel olarak Anadolu kültürüne bağ...

Konya Usulü Bamya Tarifi

Konya usulü bamya tarifi, bamya çorbası ve yemeği Konya yöresinde sıkça yapılan ve çok sevilerek tüketilen yiyeceklerden biridir hem çorbası hem de yemeği çok lezzetli olur ve oldukça faydalıdır. Yapımı da çok zor olmayan tariflerden biridir.Konya usulü bamya çorbası yapımı için gerekli malzemeler

Çanakkale Usulü Tumbi

Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetlidir.Çanakkale usulü tumbinin malzemeleri1 Su bardağı göce1 Adet ort...

Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte

Şanlı Urfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte, Çiğ köfte günümüzde olmazsa olmazlardan olup hemen hemen her insanın asla vazgeçmeyeceği bir yemek türü olmaktadır. Fakat çiğ köfteyi günümüze getiren yer ise Şanlıurfa olmaktadır. Fakat her Şanlı Urfalı çiğ köfteyi becerememektedir. Çiğ köfteyi beceren ve tam kıvamında yapan kişi ise mutlaka evine öz...

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunların başında baklava, içli kofte ve kebap gelmektedir.Gaziantep'in eşsiz tatlarından Antep keb...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yemeği tarifini verelim.Balıkesir Usulü Çalkama MalzemeleriBir demet ıs...

Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası

Gümüşhane usulü etli samsak tavası, bu yemek Gümüşhane yöresine aittir. Ama her bölgede yapılan yöresel bir yemektir ve çok lezzetlidir. İçindeki malzemeler sayesinde çok vitamin mineral ve protein kaynağıdır. Sofralarımızın tacıdır. Enerji verir.Gümüşhane usulü etli samsak tavasının malzemeleri1 Kilo...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketilebilecek ve doyurucu olan bir lezzettir Kayseri usulü mantı yapımı için gerekli malzemele...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarak da yiyebilirsiniz. Anadolu'nun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kaynağıdır "Zırh" adı verilen, iki elle kullanılan bir bıçakla kesilir. Satıra benzer bir bıçak ile elde kıyıl...

Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme

Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Kesinlikle denemenizde yarar var çok güzel bir ana yemek tarifi çünkü.Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme Malzemeleri1 kg uzun patlıcanYarım ...

Mardin Usulü Maldum

Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir kez yiyenler bir daha yemeden duramamaktadır. Son derece lezzetli olan ve yiyenleri büyüleyen bu yiyecek ülkemizin doğu bölgesine ait lezzetler arasında yer almaktadır. Yapılışı biraz zor gibi ...

Karaman Usulü Et Tarhanası

Karaman Usulü Et Tarhanası, bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Aynı zamanda Et tarhanası Ermenek yöresinde de sıkça yapılmaktadır. Tarhana yemeğinin içeriğinde kullanılan malzemelerin de yemeğe katmış olduğu ayrı bir lezzet keresinde kendine hayran bırakır. Soğuk kış ayları...

Adana Usulü Süllüm

Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapılan kısır, patatesli köfte, mercimekli köfte gibi yiyeceklerin yanında yapılan lezzetli bir salata türüdür. Ebegümecinin Adana ya özgü ismi gömeçtir. Gömeç ile yapılan süllüm ebegümecinin faydal...

Hatay Usulü Kolay Muhammara

Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu'nun birçok yerinde yapılmaktadır. Ana malzemeleri genel olarak taze ya da kurutulmuş acı biber, öğütülmüş olan ceviz, öğütülmüş bayat ekmek ve zeytinyağıdır. Ayrıca taze sarımsak, limon suyu ve nar ekşisi de ilave...

Isparta Usulü Nokul

Isparta Usulü Nokul, Isparta ilinde eskiden genellikle ramazan bayramlarında yapılırdı. Bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilirdi. Isparta'nın meşhur lezzetlerinden birisi de nokuldur.Isparta Usulü Nokulun Malzemeleri5 bardak un1,5 bardak süt1,5 adet yaş maya...

Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte

Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve aynı zamanda etli ve etsiz olabilmektedir. Şanlı Urfa'ya özgü bu lezzetin her iki çiğ köftesi de son derece lezzetlidir. Şanlıurfa Etsiz çiğ köfte özellikle etli çiğ köfteye göre çok daha kolay b...

Kars Usulü Hangel Yemeği

Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait birçok yemek tarifi ve birçok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars peyniri ve boş mantısı yani hangel yemeği ile meşhurdur. Hengel, hingel veya hangel de denilen bu yemek bir mantı türüdür fakat bilindiği gibi içi etli veya patatesli değil tamamen içi boş bir ma...

Isparta Usulü Yalvaç Güllacı

Isparta Usulü Yalvaç Güllacı, Hem görünüş hem de tat olarak çok farklı olan bu güllaç Yalvaç yöremizin önemli lezzetlerinden biri olmaktadır. Yalvaç, Isparta ilinin küçük bir ilçesidir. Diğer bir adıyla da Lorlu Güllaç olarak bilinmektedir. Yalvaç'ta güllaç içi olarak kesmik kullanılır ayrıca üzerine şerbet dökülür. Bu da bu güllacı diğer bi...

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir. Bu yörede herkesin afiyetle tüketmiş olduğu bu salata doğal vitamin deposudur. Şifa kaynağı olarak sağlık açısı...

Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı

Hatay usulü güveçte tepsi kebabı, Hatay yöresine ait eşsiz lezzetlerden biridir pilavların yanına çok yakışan bir yemek türüdür hemen herkes tarafından çok sevilir ve her yöreye göre farklı bir şekilde yapılabilir. Fakat güveç de tepsi kebabı denilince ilk akla gelen yer Hatay yöresidir. Bir porsiyon tepsi kebabı yaklaşık üç yüz elli kalori ...

Denizli Usulü Cerpleme

Denizli Usulü Cerpleme, Denizli geleneksel yemek kültürü içerisinde yer alan bu yemeğin tarifi oluşturulurken tavuk ve un kullanacağız. Cerpleme çorba gibi olduğu düşünülebilir fakat çorba değildir. Tavuk önce kızartılır daha sonra yemeği yapıldığı için lezzeti de artar. Denizli Usulü Cerpleme herkesin afiyetle tüketmiş olduğu fa...

Adana Usulü İçli Köfte

Adana usulü içli köfte gibi bazı yemekler vardır; Özeldir, ünü yöresel anlamdan uzaklaşıp bütün ülkeye yayılmıştır. İçli köfte bu yemeklerden biridir. Onun lezzetini tatmak amaçlı illaki bir yöresel yemek sunan bir restorana gitmek ya da Adana'lı bir arkadaşınızın olması gereklidir. Bilen bilir içli köftenin tadını, bilmeyenler amaçlı i...

Çorum Usulü İskilip Dolması

Çorum Usulü İskilip Dolması, İskilip dolması çoruma özel olup Çorum ile meşhur olmaktadır. Örneğin Malatya analı kızlı dolması ile meşhur olduğu gibi Çorum'unda İskilip dolması meşhurdur. 7 sinden 70 ne herkesin yiyebileceği ve damaklara uygun olan bu yemek hem doyurucu olup hem de herkes tarafından yapılabilen bir yemek çeşidi olmaktadır. Ö...

Hatay Usulü Arap Tava

Hatay usulü Arap Tava,  bu yemek Hatay'da pratik olarak yapılmasından dolayı bilinen bir yemektir. Bu yemeyin her yörede farklı farklı yapılışları görülebilir. Bu yemeğin orijinal olanı güveçte kuzu kıymasıyla fırına sürülerek yapılan şeklidir. Fakat sizin fazla zamanınız olmazsa ocakta, hiç fırına atmadan kavurarak da pişirilir. B...

Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli

Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli, Kurutulmuş incir reçeli ile güne başlamak hem pozitif yansır hem de kişiyi zinde tutmaktadır. Kahvaltı özellikle vücudumuzun dinç kalmasını sağlayan önemli bir öğün olmaktadır. Enerjili bol bir güne başlamak için Adanalıların kurutulmuş incir reçelinden kesinlikle tadılmalıdır. Ayrıca Adana yöresinde özel...

Van Usulü Kavurmalı Uşgun Ekşilisi

Van Usulü Kavurmalı Uşgun Ekşilisi, Uşgun günümüzde hemen hemen herkesin boş bir şekilde yemiş olduğu bir bitki türü olmaktadır. Doğa her zaman insanlar için besin kaynağı olmaktadır. Sonsuz bir şifa deposu olan ve aynı zamanda beslenme ve hayatı devam ettirme açısından da çeşitlilik sunmaktadır. Uşgun verimsiz topraklarda yetişen ekşimsi bi...

Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası

Gaziantep usulü gavur dağı salatası, çok sevilen salata türlerinden biridir hemen her yemeğin yanında rahatlıkla servis edilebilir Gaziantep e özgü bir lezzet olsa da ülkenin her yöresinde yapılır yapımı oldukça kolay ve pratiktir ekonomik bir salata tarifidir çok az bir maliyet ile malzemeleri temin edilebilir.Gaziant...

Edirne Usulü Ciğer Sarma

Edirne usulü ciğer sarması, Trakya mutfağının en güzel yemeklerindendir. Eski zamanlarda hıdrellez zamanlarında yapılırdı. Eskiden insanlar gösteriş yapmak ve varlıklı olduklarını göstermek için ciğer sarması yapar ve komşularına dağıtırlardı.Edirne Usulü Ciğer Sarma Malzemeleri1.5kg. Kuzu ciğeri...

Aksaray Usulü Çiğleme

Aksaray Usulü Çiğleme, Çiğleme, Aksaray yöresine has olan yiyecekleri arasında olmaktadır. Bu yiyecek sıcak olarak yenirse daha lezzetli olur. Aksaray usulü çiğleme yapılışı oldukça kolaydır. Bir tatlı çeşidi olarak belirtilebilir çünkü içerisinde kaymak kullanılacak. Herkesin severek yediği bu ayrı lezzet kişileri kendine hayran bıra...

Konya Usulü Zerde Tatlısı

Konya Usulü Zerde Tatlısı, Zerde Konya düğünlerinde ikram edilen ara tatlı olarak bilinir. Ara tatlısı diyoruz çünkü ana tatlısı irmik helvası da ondan. Zerde pilavla beraber ikram edilir etrafında çember oluşturulup aynı kaptan yenen sofralara. Bu tarifi olduğu gibi yapmayıp birazcık değişiklikler yaptım. Tadı olarak pirinci çok fazla geld...

Adana Usulü Mercimekli Sıkma

Adana Usulü Mercimekli Sıkma, az zahmet ile kısa sürede yapabileceğiniz, muhteşem bir tariftir. Mercimek ve bulgur içerdiği için bol lif kaynağıdır ve bir insanın gün boyu ihtiyacı olan enerjiyi tek başına karşılayacak özellikte ve çok sağlıklıdır. Akşam yemeklerinde ara sıcak olarak hazırlayabileceğiniz gibi kabul günlerinizde çayın yanında...

Ankara Usulü Beypazarı Güveci

Ankara usulü Beypazarı güveci, Anadolu, binlerce yıldır içinde çoğu devlet barındırmış ve her devletten bize tarihi zenginlikler kalmıştır. Mutfak kültürü de o denli çok çeşitlidir. Atalarımızdan bize kalan yemek kültürü yöresel yemeklerle canlı bir şekilde günümüzde ayakta durmaktadır. İşte Ankara'nın Beypazarı ilçemizde tarihi evinde barın...

Hatay Usulü Biberli Ekmek

Hatay Usulü Biberli Ekmek, biberli ekmek Hatay-Antakya mutfağına özgü güzel bir tarif olarak biliniyor fakat, Antakya'da dahi değişik şekillerde hazırlayanlar var. Genel olarak yöreye ait özel olarak kurutulmuş çökelek olan sürk kullanılıyor. Ancak normal çökelek hatta lor kullananlar dahi var. Çoğunlukla kekik, bazıları da nane kullanı...

Ordu Usulü Sakarca Kayganası

Ordu Usulü Sakarca Kayganası, Sakarca ordu ve civarında yetişen nohuttan biraz daha büyük soğanı olan üst kısımları ise yeşillikli olan yabani bir bitkiye denilmektedir. Bir nevi yeşil sarımsağa benzemektedir. Daha çok ordu yöresinin hemen hemen her tarlasında her bahçesinde ilkbahar ve sonbaharda olmaktadır. Oldukça kolay ve pratik olan bu ...

Rize Usulü Çırıhta

Rize Usulü Çırıhta,  Rize yöresinde yapılmakta olan hamur tatlısı olarak bilinir. Lokma'ya benzer bir tadı vardır. Yuvarlak şekil verilerek kızartıldıktan sonra üzerine reçel dökülerek yenilir. Bu yörenin insanları bu tatlı türünü çok fazla tüketirler. Yani neredeyse her çay saatinde tüketilir. Gerçekten de harika eşsiz bir lezzettir. B...

Giresun Usulü Fasulye Kavurması

Giresun Usulü Fasulye Kavurması, Giresun yöresine ait birçok farklı tatlar ve farklı tarifeler bulunmaktadır. Fasulye yemeği her yörede farklı şekilde tarife uygun yapılır ve genelde de sulu olarak tarife göre pişirilmesi tercih edilir. Fakat Giresun yöresinde fasulye, tercihen taze fasulye kavurma şeklinde pişirilir. Sizlere Giresun usulü f...

Uşak Usulü Ciğer Sarma

Uşak usulü Ciğer Sarma, herkesin beğenerek yediği adından da anlaşılacağı gibi Uşak iline ait olan bu yörede benimsenen bir yemek olarak bilinir. Ciğer sarma gerçekten de ayrı bir tat oluşturan eşsiz bir lezzet sahip olmaktadır. Ana yemek olarak tüketilen ciğer sarma içeriğinde kullanılan malzemelerin, baharatların etkisiyle daha lezzetli ol...

Ordu Usulü Pancar Diblesi

Ordu Usulü Pancar Diblesi, Çeşitli sebzelerin yağda soğan ile kavrulmasıyla yapılan Karadeniz yöremize ait bir yemek. İnce ince doğranan taze fasulyeleri pirinçle pişirerek yapılan bir yemektir. Daha çok Ordu yöresinde ve çevresinde yapılan mahalli çok lezzetli bir yemek türüdür. Taze fasulye ile yapılanı pek meşhur olsa da karalahana ve kab...

Hatay Usulü Babagannuş

Hatay Usulü Babagannuş, yöresel olarak ismi değişen babagannuş Akdeniz yöresine ait özellikle Hatay, Adana, Gaziantep, Mersin gibi şehirlerimiz de yapılan bir salata yemeğidir. Bir diğer adı abagannuştur. Yapılışı da tıpkı ismi gibi yöresel olarak değişiklik göstermektedir. Araplara özgü bir yemek olarak Türk mutfağına geçmiştir.

Kilis Usulü Oruk Kebabı

Kilis usulü Oruk Kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Kilis yöresine ait olan içeriğinde kullanılan malzemelerin yemeğe vermiş olduğu ayrı bir lezzetle kendine has bir tadı olan bir yemek tarifidir. Bu yemek gerçekten de herkesi kendine hayran bırakır. Tanı Kilis usulü Oruk Kebabını erbabı yapması gerekir. İmkânı olan kişilere kesinlikl...

Hatay Usulü Belen Tava

Hatay Usulü Belen Tava, Hatay'ın en yüksek ilçesi olan kısacası yayla ilçesi Belen'in ülkemizin genelinde ün yapmış yemeğidir. Zaten batı tarafından Antakya'ya giderken mecbur olarak Belen ilçesinden geçmeniz ve orada Belen tava yemeğini yemenizi şiddetle tavsiye ederim. Belen tava tarifini kolay ve pratik bir biçimde evinizde yapabilirsiniz...

Kahramanmaraş Usulü Patlıcanlı Ekşili Çorba

Kahramanmaraş usulü patlıcanlı ekşili çorba, yöresel bir tarif olmasına rağmen sair illerde de sevilerek tüketilen bir çorbadır. Özellikle yöresel lezzetler arayanların kolayca yapabileceği bir tarif olan ekşili çorbanın aslı tarifi denildiğine göre semiz otuyla yapılandır. Patlıcan yerine semiz otu kullanılarak da yapılabilir. Dövme ol...

Erzincan Usulü Gasefe Tatlısı

Erzincan Usulü Gasefe Tatlısı, Erzincan yöresinde oldukça fazla yemek çeşitleri vardır. Doğu yöresi kebaplar ve acılı yemekleri ile ünlüdür. Doğu yemeklerinin oldukça zor ve zahmetli yemekleri dışında çok pratik ve oldukça lezzetli yemekleri ve kolay tatlıları da bulunduğu bilinir. Erzincan yöresine ait olan gasefe tatlısı buna bir örnek ola...

Konya Usulü Tirit

Konya usulü tirit, Tirit, ülkemizde yenilen yerlerde çok beğenilen ve sevilerek yenilen bir yemek türüdür. Tirit yemeği yöreden yöreye çok farklılık göstermektedir. Hatta aynı yörede bile farklı türlerde de olabilmektedir. Konya yöremizde de tirit çok sevilen bir yemek türü olup, Konya'da evlenen gençlerin düğünlerinde de yer alan bu ye...

Bingöl Usulü Keldoş Yemeği

Bingöl Usulü Keldoş Yemeği, Pek çok yörede olduğu gibi Bingöl yöresinde de yaz ve kış zamanlarında yenilen yemekler oldukça farklılık gösterir. Yöre yemeklerine dayanan Bingöl mutfaklarında yemeklerin birçoğu bulgur, ayran, süt, et, çökelek ve bitkilerden yapılır. Çorba, bulgur pilavı ve daha ziyade hamura dayalı olarak yapılan gömme, şirin,...

Yöresel Yemekler

Yöresel yemekler, şehirlerine has tariflere sahiptir. Türk mutfağını farklı kılan, dünya mutfağında 3. Sıraya taşıyan şey bu yöresel tat zenginliğidir. Kültürel farklılık gösteren yörelerin damak zevkleri de farklıdır. Bir yörede meşhur olan yemekler tariflerde farklılık gösterse de ülkenin birçok yerine yayılmıştır. Doğu bölgelerinin yörese...

Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe

Kahramanmaraş usulü eli böğründe, 1 kg kuzu eti (Bu yemek kesinlikle kuzu etinden yapılır. Kuzu etinin özelliği çabuk pişmesidir. Dana etinden de yapabilirsiz ama et geç piştigi için sebzeler yanabilir. Aynı zamanda gerçek lezzeti gibi olmaz). Yarım kg arpacık soğanı (Apacık soğanı: küçük küçük olan soğandır).Malzemele...

Kars Usulü Hörre Çorbası

Kars usulu hörre çorbası, özellikle kışın tüketilen çorbalar arasında olduğu için Kars yöresinde en iyi yapılan çorbalar arasında yer almaktadır. Kars'ın oldukça sert geçen soğukları insanların bu çorbayı tüketmelerine neden olarak bu çorbayı insanlara sevdirmektedir. Kars ilimize yakın olan diğer illerde bu çorba her ne kadar yapılsa da kiş...

Muğla Usulü Acı Ot Kavurması

Muğla usulü acı ot kavurması, adından da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Muğla'ya has bir yemektir. Fakat mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile birçok ilimize yayılarak insanların sevdiği yiyecekler arasında üst sıralarda yer alan bu mükemmel yiyecek özellikle acı severler tarafından çok sevilmektedir. Eğer sizlerde acıyı seviyorsanız işte bu mü...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehir'e özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup hem de damaklarda tadını bırakmaktadır. Nevşehirliler bu yemek ile kendilerini sevindirip hemen hemen her evde d...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de oldukça çeşitlilik görülen Kütahya'nın bu yazımda Gökçümen hamursuzu tarifinin paylaşacağım sizlerle. Oldukça le...

Ordu Usulü Hamsi Pilavı

Ordu usulü Hamsi Pilavı, Ordu yöresinin eşsiz bir lezzeti olan bir yemek türüdür. Bu yemek herkesin beğendiği ve sadece bu yörede değil burun kültürlere yayılmış olan yemek tarifidir. Gerçekten de hamsi balığının ayrı bir lezzeti ve bu yörede Yapılışında ayrı bir lezzet oluşturmaktadır. Bu makalemizde sizlere ordu usulü Hamsi Pilavı...

Erzincan Usulü Sırın

Erzincan Usulü Sırın, kolayyapılanaperatif bir yemek tarifi olarak bilinmektedir. Bu yemek bütçeye de uygun olarak bütçeyi sarsmaz. Yapılışında kullanılan malzemeler pekmez, un ve yağdır. Tereyağı kullanılması bu yemeğe ayrı bir lezzet oluşturur. Hadi kolay sıvayarak yemeğin yapılışına başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Denizli Usulü Patlıcan Çentme

Denizli Usulü Patlıcan Çentme, Doğal güzellikleriyle ünü dünyaya duyulan Denizli bölgesi, turizmin göz bebeği olarak bilinir. Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği Pamukkale adeta bir doğa harikasıdır. Bu güzel kente gelip de yemeklerinden tatmadan gitmek olur mu sizce? Tabi ki de hayır. Denizli doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin bir m...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatay iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsiz bir lezzet ortaya koyar. Hettüş salatasının içerisinde kullanılan semizotu ve her yemeğe, salataya ayrı bir lez...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılması ve kişiye verdiği lezzet, kişileri oldukça etkilemektedir. Bursa'ya özgü olan etli kereviz yemeği herkes taraf...

Eskişehir Ciğer Yahnisi

Eskişehir Ciğer Yahnisi, Eskişehir'in yöresel mutfağından sizler için hazırladığım ciğer yahnisi tarifini gururla sunuyorum. Sakatat grubu birçok kişinin damak zevkine hitap etmez. Aslında alışmışlığın getirdiği sonuçlar, hepimiz kendi mutfağımızı kendi damak zevkimize göre yürütürüz. Yeni tatlar arama gibi bir anlayış geliştirdiğimizde alte...

Niğde Usulü Söğürme

Niğde usulü Söğürme, Her yörenin kendine özgü yemek tarifleri bulunmaktadır. Birçok yöre yemekleri ile tanınmakta ve bu özelliği ile turist kazanmaktadır. Türk mutfağının vazgeçilmezleri olan yemek tarifleri illere göre farklılık göstermektedir. Bunlardan biri de Niğde usulü söğürme tarifidir. Tarifi ve yapılışı şu şekildedir....

Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı

Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı, Konya'nın meşhur tatlılarından biri olan galle tatlısı hemen hemen her evde yapılmakta olan ve her bayanın yapabileceği kolaylıkta olmaktadır. Bizim yöremizde her ne kadar yapılmasa da Konyalı arkadaşlarımız sayesinde tatmış olup tadı damağımızda kalan bir tatlı çeşididir. Galle kabak tatlısı bal kabağının ka...

Şanlıurfa Usulü Şire Bulamacı

Şanlıurfa Usulü Şire Bulamacı, Şire pekmezle yapılmakta olan bir tatlı türü olmaktadır. İlk olarak tut sıkılarak pekmez yapılıp daha sonra şire yapılarak tatlısı yapılmaktadır. Bu şire tatlısı oldukça vitamin deposu olan özellikle zayıf kişiler için oldukça iyi olmaktadır. Çünkü şire tatlısı kansız kişilerin vücutta kan oluşumunu sağlamaktad...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafirperverliği seven Gaziantepliler genellikle misafir geldiği ya da geleceği zaman meşhur olan fıstıklı tavuğu yaparak sunmaktadır. Hem vitamin de...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar birçok yönden çok sağlıklı bir üründür. Bir de doğadan olunca iki kat sağlık ve lezzet anlamına geliyor. Bu tarifi marketten alınan kültür mantarı ile yapsanız da istediğiniz lezzete ulaşama...

Mardin Usulü Fikriye

Mardin usulü fikriye, Her yörenin kendine özgü geleneksel yemekleri bulunmaktadır. Fikriye yemeği genelde bazı yerlerde yapılsa da Mardin usulü yemeğin daha lezzetli olduğu söylenmektedir. Biraz masraflı olsa da protein deposu olan bu yemeğe kıyma ve et girmektedir. Lezzet bakımından her damağa hitap eder.Mardin Usulü ...

Hatay Usulü Tepsi Kebabı

Hatay usulü tepsi kebabı, Hatay yöresine ait bu kebap hem çok pratik hem de çok lezzetlidir. Özellikle çocuklarında yemesi çok kolay olduğu için annelerin vazgeçilmez yemeğidir.Hatay Usulü Tepsi Kebabı MalzemeleriBir adet orta boy soğanYarım kilo kuzu kıymaBeş diş sarımsak<...

Bursa Usulü Kemal Paşa Tatlısı

Bursa Usulü Kemalpaşa Tatlısı; İsmini Bursa'nın Mustafa Kemalpaşa ilçesinden alan Kemalpaşa tatlısı, ilçede günümüzde halen günlük ve taze bir şekilde peynir katılarak imal ediliyor. Raf ömrünün kısalığı sebebiyle günümüzde peynir miktarı düşük ve kurutulmuş bir şekilde paketlerde satılan tatlılar, kaynamakta bulunan şerbet içerisinde şişmes...

Isparta Usulü Bakla Boranisi

Isparta usulü bakla boranisi, bir Akdeniz ili olan Isparta yöresinde sevilerek yapılan bir yemek türüdür. Günlük hayatta zeytinyağlı ara sıcak olarak misafirlere sunulur. Bakla boranisi taze bakla kullanılarak yapılır. Şimdi sizlerle birlikte bakla boranisinin yapılışına inceleyelim.Isparta Usulü Bakla Boranisi Malzeme...

Isparta Usulü Kabune

Isparta usulü kabune, Her yörenin kendine ait, o yöreyle özdeşleşmiş yemekler vardır. Bu yemeklerden bir tanesi de kabune yemeğidir. Kabune yemeği Ispartalıların sevdiği ve beğendiği en özel yemektir. En özeldir diyoruz çünkü kabune özel günlerde her zaman sofralarda yer almaktadır. Bilhassa düğünlerde yapılan bu yemek. Düğün öncesi büyük ka...

Niğde Usulü Göğ Domates Musakkası

Niğde Usulü Göğ Domates Musakkası, Niğde'nin en sevilen yemeklerinden biri olup hemen hemen her evde pişmektedir. Özellikle niğdenin yerli ailelerinin oldukça lezzetli yaptığı bu yemek hem özel günlerde yapılıp hem de ailece olunduğu zaman bayanlar tarafından özenle yapılmaktadır. Hem basit hem pratik olan bu yemek tadı ile damaklarda kalara...

Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası

Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası; bu salatayı seneler önce Denizli'de bir lokantada yemiştim. Garsona, güzel bir tadı var ismi nedir bunun, diye sormuştum. O da isminin Bostana olduğunu ve Urfa bölgesinde bilinen bir salata çeşidi olduğunu söylemişti. Hemen tarifini aldım. O günden beri kendim yaparım. Mangalda pişen etle beraber güzel bir u...

Afyon Usulü Sakala Çarpan Çorbası

Afyon Usulü Sakala Çarpan Çorbası, bu çorbanın özel bir hikayesi vardır. Yaşlı ve tek başına yaşayan bir dedeye komşusu bir tas çorba götür. Dede çorbayı kaşık yerine tasla içmeyi tercih eder ve çorbanın içinde bulunan erişteler dedenin sakallarına yapışır ve çorbanın adı sakala batan çorba olarak kalır. Bu çorba da yeşil mercimek ve erişte ...

Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Tike Kebabı

Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Tike Kebabı, Gaziantep yöresi acılı, salçalı ve etli, sarımsaklı yemekleri ile çok meşhur olması dışında hamamları da oldukça ilgi ceken yöresel özelliklerindendir. Gaziantep yöresinde salçalı ve sarımsaklı olmazsa bir yemek yemekten sayılmaz. Gaziantep denilince kebaplar akla gelen ilk yemeklerdendir. Bu yem...

Hakkâri Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkâri usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir;Hakkâri Usulü Doleme Malzemeleri1 kilo kabak4 yemek kaşığı tereyağı1 yemek ...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Isparta Usulü Taseti Malzemeleri1 kilo orta boy patates500 gram küçük boy soğan750 g...

Hatay Usulü Tava Katmeri

Hatay Usulü Tava Katmeri, Katmer günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu bir yemek türüdür. Genellikle Hatay lezzeti olan katmer günümüzde her şehire yayılarak yapılmaktadır. Tava katmeri genellikle sabah kahvaltılarında, beş çaylarının yanında, akşam yemeklerinde yapılarak yenilmektedir. Yemek yanına yapılan ve doyurucu olan bu...

Yozgat Usulü Testi Kebabı

Yozgat usulü testi kebabı, Yozgat da yapılan ve sevilerek yenilen eşsiz lezzetlerden biridir testi de sunumu yapılır ve sunum açısından oldukça şık görülür yapımı çok zor olmayan tariflerden biridir Yozgat da testi kebabı yemeyen testi kebabı yemiş sayılmaz yolunuz düşünce mutlaka tatmanız gereken bir lezzettir.Yozgat ...

Şanlıurfa Usulü Aya Köftesi

Şanlı Urfa Usulu Aya Köftesi, hazırlaması son derece kolay ve çok lezzetli bir köfte çeşididir. Urfa ve güney doğunun diğer illerinde çok sevilerek tüketilir. Denenmiştir. En özel davetlerinizde ve akşam yemeklerinizde gönül rahatlığı ile hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.Şanlı Urfa Us...

Trabzon Usulü Tomara Kayganası

Trabzon usulü tomara kayganası Karadeniz bölgesinde sevilerek yapılan bir yemektir. Trabzon usulü Trabzon kayganası Karadeniz yöresinde sabah kahvaltılarında yapılan pratik ve lezzetli bir yemek çeşididir. Şimdi birlikte Trabzon usulü tomara kayganası tarifini inceleyelim.Trabzon Usulü Tomara Kayganası Malzemeleri<...

Sivas Usulü Divriği Pilavı

Sivas usulü Divriği pilavı, Sivas Divriği yöresine ait lezzetli pilav tariflerinden biridir. İçerisinde bulunan malzemeler sayesinde oldukça lezzetli ve şık bir görüntüsü vardır ana yemek olarak tüketilir yanına yapılan bir çorba ile akşam yemeği olarak tüketilebilir yanına ek bir yemek yapmaya ihtiyaç kalmaz Sivas usu...

 

Kastamonu Usulü Banduma
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Konya Usulü Bamya Tarifi
Çanakkale Usulü Tumbi
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Gaziantep Usulü Antep Kebabı
Balıkesir Usulü Çalkama
Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası
Kayseri Usulü Mantı
Adana Kebabı
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Mardin Usulü Maldum
Karaman Usulü Et Tarhanası
Adana Usulü Süllüm
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Isparta Usulü Nokul
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Kars Usulü Hangel Yemeği
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı
Denizli Usulü Bediren
Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı
Denizli Usulü Cerpleme
Adana Usulü İçli Köfte
Çorum Usulü İskilip Dolması
Hatay Usulü Arap Tava
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Van Usulü Kavurmalı Uşgun Ekşilisi
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Edirne Usulü Ciğer Sarma
Adana Usulü Mercimekli Sıkma
Popüler İçerik
Kastamonu Usulü Banduma
Kastamonu Usulü Banduma
Kastamonu Usulü Banduma, Karadeniz'de tirit olarak bilinmekle birlikte Kastamonu'da banduma olarak isim verilen çok özel bir tarif.Her yörenin ken...
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte; Adıyaman usulü patlıcan köfte, ülke olarak mutfak konusunda zengin bir kültüre sahip bir ülkeyiz. Dünya genelinde herke...
Konya Usulü Bamya Tarifi
Konya Usulü Bamya Tarifi
Konya usulü bamya tarifi, bamya çorbası ve yemeği Konya yöresinde sıkça yapılan ve çok sevilerek tüketilen yiyeceklerden biridir hem çorbası hem de ye...
Çanakkale Usulü Tumbi
Çanakkale Usulü Tumbi
Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vit...
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Şanlı Urfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte, Çiğ köfte günümüzde olmazsa olmazlardan olup hemen hemen her insanın asla vazgeçmeyeceği bir yemek türü olmaktadır...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kastamonu Usulü Banduma
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Konya Usulü Bamya Tarifi
Çanakkale Usulü Tumbi
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024